Фед куп: Шпанија води против Србије са 1:0

ГАБРИЊЕ МУГУРУЗА САВЛАДАЛА ИВАНУ ЈОРОВИЋ У КРАЉЕВУ

СА 2:0, ПО СЕТОВИМА 6:3, 6:1

Ивана Јоровић

        Фед куп репрезентација Шпаније повела је против репрезентације Србије резултатом 1:0 у првом колу Светске групе Б, након што је у првом мечу дана у Краљеву Габриње Мугуруза савладала Ивану Јоровић 2:0, по сетовима 6:3, 6:1.

        „Драго ми је што сам пружила солидан отпор Мугурузи и задовољна сам како сам одиграла. Захвалила бих се селектору Татјани Јечменици што је одлучила да ми пружи шансу. Мугуруза је сјајна играчица, међу 10 најбољих на свету и има много искуства“, рекла је Ивана.

        Иако резултат говори да је победа била убедљива, не може се рећи да је тако изгледало читав меч. Ивана Јоровић је пружила највећи отпор који је могла против Мугурузе, али се на терену једноставно видело да је тенисерка из Шпаније физички јача и искуснија.

        Мугуруза је сигурно отворила меч и искористила нервозну Јоровићеве пред краљевачком публиком, па је брзо повела 4:0. Као да се тада Ивана опустила и заиграла боље, па је освојила три узастопна гема, али и била на прагу тога да дође до изједначења, међутим Мугуруза је уз мало среће и искуства привела сет крају.

        То је значајно утицало на Ивану, која је у другом сету освојила само један гем, али је и при резултату 5:1 за Мугурузу покушавала да јој пружи отпор и да се врати у меч, па у прилог томе говори и да је тенисерка из Шпаније сет освојила тек из седме меч лопте.

        У другом мечу дана заказан је дуел Јелене Јанковић и Карле Суарез Наваро.

        Другог дана, у недељу, у 13 сати почиње меч Јелене Јанковић и Карле Суарез Наваро, што је њој први меч за Фед куп репрезентацију Србије још од финала 2012. године, а након њих две свој меч одиграће и Бојана Јовановски и Карла Суарез Наваро.

        Дуел Србије и Шпаније затвориће меч дублова. За репрезентацију Србије ће играти Ивана Јоровић и Нина Стојановић, док ће за гошће наступити Лара Аруабарена и Лудрес Домингез Лино.

        Шпанија је велики фаворит у овом мечу пошто има две ТОП10 тенисерки, али су наше тенисерке изјавиле да се неће предавати.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари