Фед куп: Румунија повела против Србије са 1:0

СОРАНА КИРСТЕА У ПРВОМ МЕЧУ БОРБЕ ЗА ОПСТАНАК У СВЕТСКОЈ ГРУПИ II, ПОСЛЕ ПРЕОКРЕТА, ПОБЕДИЛА АНУ ИВАНОВИЋ (3:6, 6:1, 6:2)

Ана Ивановић

        Ана Ивановић жестоко се борила против Соране Кирстее у првом мечу баража за останак у Светској групи II Фед купа у Букурешту, али је упркос томе претрпела пораз.

        Она је, после преокрета, изгубила од Соране Кирстее резултатом 2:1, по сетовима 3:6, 6:1, 6:2.

        А кренула је добро...

        Ана је, упркос томе што је због повреде леђа каснила у Букурешт, одмах преузела иницијативу и повела 3:0. Кирстеа је успела да се приближи, врати један брејк (2:3), али је Ивановићева одмах након тога опет одузела противници сервис и стигла до високог вођства (5:2).

        Најбоља српска тенисерка једино се у финишу сета, када је требало да „стави тачку на и“ и успешно га оконча, мало мучила па је после пет спасених брејк лопти и три прокоцкане сет лопте добила први део игре.

        Ипак, Кирстеа је у наставку жестоко узвратила. Реванширала се Ани на исти начин и повела са високих 4:0. Ипак, Ивановићева је након тога успела да се тргне, направила је брејк (1:4), али је Румунка одмах одговорила на исти начин и опет јој одузела сервис (1:5). То јој је дало крила, па је уз помоћ подршке са трбина Аренале арене, искористила прву прилику да стигне до изједначења у сетовима.

        Податак да Ана у другом сету није освојила ниједан гем на свој сервис, као и да је Кирстеа имала чак 12 винера, а Ивановићева ниједан, довољно говоре да се Румунка заиста пробудила у наставку меча и учинила дуел и те како занимљивим.

        Ана је пробала брзо да поништи лошу игру из другог сета, па је жестоко запела на старту одлучујег трећег сета. То је дало резултате, јер је одмах одузела сервис противници - 2:0.

        Ипак, упорна Кирстеа није много била узбуђена због тога. Наставила је са агресивном игром, жестоко се растрчала, али и клизала по терену и то се исплатило. Одмах је направила рибрејк, а затим је и добила гем на свој сервис, па је после 15 минута стигла поравнала резултат - 2:2.

        То је осоколило 27. играчицу са WТА листе, која је затим успела у потпуности да заустави Ивановићеву. Румунка је продужила серију и освојила укупно шест гемова у низу, обезбедивши после сат и 45 минута први бод свом тиму у дуелу за опстанак у елитном такмичењу Фед купа.

        У другом мечу дана састаће се најбоља румунска играчица Симона Халеп и Бојана Јовановски.

        Победник меча Румунија - Србија наредне године избориће опстанак у Светској групи II, док ће поражени тим наступати у Првој групи Евро-афричке зоне.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари