Фед куп: Јована Јакшић допутовала у Букурешт

ЖЕНСКА ТЕНИСКА РЕПРЕЗЕНТАЦИЈА СРБИЈЕ КОМПЛЕТИРА СЕ ПРЕД МЕЧ

СА РУМУНИЈОМ, У ЧЕТВРТАК СТИЖЕ И АНА ИВАНОВИЋ

Јована Јакшић

         Бојана Јовановски и Нина Стојановић, заједно са селектором Дејаном Вранешом и члановима стручног штаба у понедељак су допутовали у Букурешт на меч баража за опсатнак у Светској групи ИИ Фед купа против Румуније, а данас им се прикључила и Јована Јакшић.

         Млада тенисерка Србије плански се дуже задржала у Београду како би санирала повреду примицача, коју је зарадила прошле недеље у Катовицама.

         „Повредила сам се још у Монтереју, а онда се у Катовицама ситуација погоршала, зато сам одлучила да не допутујем са тимом у Букурешт, већ сам остала два дана дуже у Београду где сам одрадила свакојаке терапије и сада могу да кажем да је та повреда санирана“, истакла је Јакшићева и додала да ће одмах одрадити и први тренинг са екипом.

         Она је додала да екипа у одличном расположењу дочекује дуел у Букурешту.

         „Једва сам чекала да се прикључим репрезентацији. У доброј смо форми, задовољна сам због финала у Монтереју, првог српског на неком WТА турниру, у којем смо играли Ана и ја, и мислим да ће нам то значати психолошки. Такође сматрам и да су Румунке тога свесне да смо пуне самопоуздања, јер играмо добро, а и Бојана се опоравила“.

         Јована је рекла да респектује противнице, али и да верује у српску екипу.

         „Реч је о одличном противнику, играју добро, биће веома тешко, јер је важан меч за опстанак у Светској групи, а Румунке играју на свом терену, али верујем у наш тим, мислим да ћемо добити. Мислим да ће та наша слога и позитивна енергија много допринети да остваримо добар резултат овог викенда“.

         Дан након 105. играчице са WТА листе у Букурешт би требало да стигне и први рекет Србије, Ана Ивановић. Она је такође остала у Београду на терапијама због повреде леђа коју вуче већ дуже време.

         Репрезентација Србије због лоших временских услова у Румунији принуђена је да тренинг одради под балоном на шљакастом терену, због невремена и обилне кише. Наиме, Аренеле тенис центар, на коме ће се играти сусрет Румунија - Србија, затворен је за тренинге националних тимова због кише која пада већ сатима јаким интензитетом.

         Дуел Румунија - Србија на програму је у суботу и недељу, а жреб ће бити обављен у петак у 13 часова.

         Победник баража остаће у елитном такмичењу наредне сезоне, док ће поражена екипа играти у Првој групи Евро-афричке зоне.

         Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари