Еуфорија у Краљеву на тренингу тенисера

У ДВОРАНИ ПРЕКО 3000 ЉУДИ, ИСПРЕД ОСТАЛО ВИШЕ ХИЉАДА,

ДО 12 САТИ НА ХИЉАДЕ ЊИХ ЈЕ СТАЈАЛО ЧЕКАЈУЋИ ЗНАК ОБЕЗБЕЂЕЊА

Навијачи испред дворане у Краљеву

        НОЛЕ, Ноле, Ноле. Орило се из грла преко 3000 Краљевчана који су у среду испунили дворану до последњег места. Атмосфера на тренингу Дејвис куп репрезентације изванредна, спортска, кожа се јежила од узбуђења, енергија позитивна и весела, а публика је пратила сваки потез на терену као да се ради о гренд слем мечу.

        Ред аплауза, па нове овације. Новак је узвраћао, отпоздрављао, али је и показивао на Виктора Троицког, коме је такође требала подршка. Фанови су то одмах препознали и почели да бодре нашег другог рекета!

        Одушевљени што је Новак Ђоковић одлучио да се тренинг Дејвис куп репрезентације Србије отвори за јавност, и што неће морати да купују карте којих скоро да није ни било у продаји, навијачи су похрлили ка насељу Рибница већ од јутарњих сати. До 12 сати на хиљаде њих је стајало испред западне и источне стране дворане, чекајући да им обезбеђење да знак да је улаз слободан.

        - Не можемо да уђемо док Хрватска не заврши са тренингом, да им не сметамо. Али, није то проблем. Чекаћемо колико је год потребно само да бисмо уживо видели Новака. Новца за улазнице нисмо ни имали, а карте су се одмах распродале на благајнама, па хвала Ђоковићу што нам је ово омогућио. Једном у животу се гледа светски број један - рекли су нам окупљени Краљевчани, којима није било тешко да стоје на леденом ветру поред Мораве и више од сат времена.

        Како је сат откуцао подне, припадници жандармерије су отворили стаклена врата хале, што је публика испратила аплаузом. Похрили су ка трибинама, али културно, без свађе, гужве. За свега пет минута све столице су биле попуњене. Али, и то је било мало за све оне који су дошли.

        - Преко 2000 људи је остало испред дворане. Нажалост, морали смо да затворимо врата јер се испунио цео капацитет. Морамо да пазимо на безбедност - поручили су момци у плавом.

        А унутра спектакл. Први је изашао Троицки, и аплаузи су продрмали Краљево. Потом је дошао и Новак. Навијачи су устали у дуго му аплаудирали. Селектор Обрадовић и тренер Вемић поносни на сјајну атмосферу.

        - Знамо да је ово само тренинг, али нама је Ђоковић много више од обичног спортисте и драго нам је што смо у прилици да га гледамо. Навијамо као да играју на поене. Надамо се да им не сметамо превише - причала је Зорана Марковић, која је дошла заједно са ћерком Наталијом.

        Шоу је био такав да су у једном тренутку на терен изашли и сви хрватски тенисери, предвођени Борном Ћорићем. Морали су да дођу и виде шта се дешава. Стајали су поред улаза, гледали и коментарисали између себе. Овако нешто ни они још нису доживели.

        Два сата је трајао тренинг. Навикавање на подлогу, амбијент, игра са основне линије, па ред волеја, дијагонале, па „меч“ за угођај публике, али и за уигравање одређених тактичких варијанти.

        - Све нас подсећа на меч Аполо Крида и Рокија у филму Роки 4. С тим да Новак, и као прави шоумен, ипак делује доста концентрисано на терен и рекет. Сигурни смо да неће дозволити било какво опуштање у мечу са Хрватима и да ће нам донети важне победе - поручила је група фанова.

        Меч између Србије и Хрватске у првом колу Светске групе Дејвис купа игра се у петак, суботу и недељу у Краљеву. Победник иде у четвртфинале овог елитног екипног такмичења, а поражени ће играти плеј-оф за опстанак.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари