Емерсон: Ђоковић може да обори мој рекорд

ОН ЈЕ СЈАЈАН ТАКМИЧАР, АЛИ ЈЕ НАЛЕТЕО НА НЕКОГ КО ЈЕ ИГРАО ИЗВРСНО, А ТО МОЖЕ ДА СЕ ДЕСИ СВАКОМЕ

   Рој Емерсон и Новак Ђоковић

        Понедељак је у Мелбурн парку био резервисан за откривање нове статуе Рода Лејвера испред стадиона који носи његово име.

        Најбољи аустралијски играч свих времена добио је ново признање у Мелбурну, а церемонији је присуствовало неколико десетина навијача и новинара.

        Бронзана статуа Лејвера који изводи препознатљив волеј једно је од централних места у читавом комплексу, док су догађај уприличиле легенде попут Нила Фрејзера, Кена Роузвола, Франка Сеџгмана и Роја Емерсона.

        Управо је Емерсон успешнији од самог Лејвера на првом Гренд слему сезоне - освојио је шест титула у Мелбурну, што је учинио још једино Новак Ђоковић.

        „Волео сам да играм на турниру у Аустралији, то ми је родна земља и увек сам се осећао пријатно“, почео је причу за Б92 легендарни Рој Емерсон, који сада живи у Америци.

        80-годишњи Аустралијанац, који је осим 12 ГС титула у синглу подигао још 16 у дублу, као и 8 у Дејвис купу, охрабрио је Новакове навијаче, рекавши да ће ускоро пасти његов рекорд.

        „Ђоковић је сјајан такмичар, али је налетео на неког ко је играо изврсно, а то може да се деси свакоме у првим рундама турнира. Новак ће се вратити следеће године, не брините. Мислим да може ускоро да обори мој рекорд, још није завршио са Аустралијом“.

        Можда већ следеће године?

        „Да, зашто да не, можда већ следеће. Он је тежак противник и сигурно неће желети да изгуби у другом колу у 2018. години“, истакао је Емерсон који се неколико пута срео са својим наследником. „Видели смо се, поздравили, али нисмо много времена провели заједно. Био сам на његовом добротворном мечу пре почетка Ози опена. Сјајна је особа и велики амбасадор нашег спорта“.

        Емерсон се осврнуо на саму церемонију и многе мечеве са Родом Лејвером.

        „Одлично је да људи препознају достигнућа која је направио Род Лејвер. Много је велика ствар два пута освојити календарски Гренд слем. Довољно је тешко учинити једном, али двапут... Род је велики спортиста, сјајни представник Аустралије и веома сам срећан што је оволико људи дошло да испрати отварање ове дивне статуе, која је, иначе, одлично урађена“.

        Кен Роузвол је такође био међу присутнима - двојица Аустралијанаца одиграли су скоро 150 међубних мечева, а Лејвер има бољи скор са 81 победом, наспрам 66 пораза.

        „Ово буди много успомена на моје мечеве са Родом Лејвером. Његово име је синоним за тенис - освојио је два календарска Гренд слема и овде, у Мелбурн парку, има стадион са својим именом. Гледајући ову статуу враћам лепа сећања и драго ми је због њега. Стално смо путовали заједно, играли смо заједно, али и један против другог, тако да је лепо бити овде“, закључио је Роузвол за Б92.

        Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари