Џеј Џеј верује да има шансе против Квитове

КВИТОВА ЈЕ СЈАЈНА НА ТРАВИ, АЛИ САМ ЈЕ ПОБЕЂИВАЛА У ПРОШЛОСТИ,

ТО МИ НИЈЕ СТРАНО, КАЖЕ ЈЕЛЕНА 

Јелена Јанковић

        Смучило се Јелени Јанковић да губи у првим колима великих турнира, па је на Вимблдону решила да промени праксу. Ипак, на тежег противника није могла да наиђе у трећој рунди. На црти јој је Петра Квитова, актуелна шампионка Вимблдона, која је овај гренд слем освајала још једном. У прве две рунде Квитова је изгубила само три гема, док је Јанковићева имала доста проблема, и са Веснином и са Родином, али стигла је до меча са одличном Чехињом.

        - Ја се мучим, а она лагано побеђује. Ипак, то не мора ништа да значи. Игра зависи од дана до дана. Квитова је сјајна на трави, али сам је побеђивала у прошлости, то ми није страно. Сада је, међутим, наш први окршај на трави и зависи у каквом ћу стању да изађем на терен. Ако будем играла како знам, мислим да могу до тријумфа, али о том - потом, каже Јелена.

        Између ове две играчице нема много непознаница. Зна се да Квитова обожава травнату подлогу, док Јелена баш и не. Јанковићева зна како ће да се постави и коју ће тактику да примени на Петри, али увек је лакше рећи него учинити.

        - Знамо једна другој и врлине и мане. Ово је њена омиљена подлога, док је мени најслабија. Квитова одлично удара лоптицу, јер се не креће добро. Њена лопта је агресивна, игра на две размене и плус је леворука, што је чини још више неугодном. Слајс сервис такође може да ми представља проблем, а доста тога ће да зависи од мог ритерна. Пробаћу да јој ускратим неке од њених омиљених удараца.

        Проблеми са повредама и разним малерима су сада коначно иза Јелене Јанковић.

        - Сада сам потпуно здрава, да куцнем у дрво. Ипак, месец дана нисам користила десну ногу, јер сам била у „чизми”. Тада су ми мишићи атрофирали и сада морам да пронађем прави баланс и да ојачам ноге - закључује Јелена.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари