Џеј Џеј преокретом до финала Индијан Велса

ПОСЛЕ САТ И 58 МИНУТА ТЕНИСА, ПОБЕДИЛА САБИНЕ ЛИСИЦКИ РЕЗУЛТАТОМ 3:6, 6:3, 6:1, ЗА ТИТУЛУ СА СИМОНОМ ХАЛЕП

Јелена Јанковић

        На месту где је 2010. године освојила титулу после финала у ком је надиграла Каролину Вознијацки, (16) Јелена Јанковић пет година касније пласирала се у ново финале.

        Надамо се са истим исходом...

        Наша сјајна тенисерка, некада прва, тренутно 21. на свету, у ноћи између петка и суботе после велике борбе и сат и 58 минута тениса, победила је Немицу (24) Сабине Лисицки резултатом 3:6, 6:3, 6:1 и дошла надомак награде од 1.000 WТА бодова и 900.400 долара.

        Између 30-годишње Српкиње и главне премијер на седам милиона евра вредном турниру у Калифорнијској пустињи, стоји још Румунка (3) Симона Халеп, која није морала ни да се помучи да стигне до финала, јер је прва фавориткиња (1) Серена Вилијамс морала да се повуче због јаких болова у колену.

        Јанковић и Халеп до сада су састајале четири пута, а српска тенисерка добила је само први меч.

        Браво, Јецо и срећно у финалу!

        Против Лисицки, која је у четвртфиналу избацила Италијанку (15) Флавију Пенету, Јелена сада води 5:1.

        У првом сету, Српкиња и Немица размениле су по брејк на старту, а онда је Лисицки напала Јеленин сервис за 2:3 и у наредна два сервис гема прилично лако сачувала свој. У наредном, при резултату 1:1, девојке су размениле по два брејка у низу, а прва је свој сервис сачувала „Џеј Џеј“ за 4:3, после чега је направила нови брејк с „нулом“ и потврдила га приликом наредног сервиса за 1:1.

        У „мајсторици“, Лисицки није постојала на терену. При резултату 1:1, Јелена је почела да контролише игру, пришла је ближе линији, диктирала је темпо и освојила наредних шест гемова. Отпор је Немица почела да пружа тек суочена са поразом (на 5:1), али је Београђанка искористила трећу меч лопту и пласирала се у велико финале, које јој већ сада гарантује 439.420 долара и 650 бодова.

        Прошле сезоне, Јанковићева је елиминисана у четвртфиналу тако да је бранила само 175 бодова. Освоји ли титулу, а верујемо да може, у понедељак ујутру имаће нових 825 бодова за WТА листу и направиће, сасвим сигурно, огроман скок.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари