Џеј Џеј циља пробој међу четири најбоље

СРПСКА ТЕНИСЕРКА МАКСИМАЛНО МОТИВИСАНА И СПРЕМНА

ДОЧЕКУЈЕ СТАРТ ЗАВРШНОГ МАСТЕРСА У ИСТАНБУЛУ

ЕраниРадванска, Квитова, Вилијамс, Азаренка, Ли, Јанковић, Кербер

           СУДАРОМ са Кинескињом На Ли, у првом колу „беле групе” завршног мастерса у Истанбулу, Јелена Јанковић започиње свој „турски марш“. Наша тенисерка ће наредних дана одиграти и дуеле са Викторијом Азаренком из Белорусије и Саром Ерани из Италије, док на крају најбоље две из обе групе иду даље, у полуфинале (у „црвеној” су Серена, Радванска, Квитова и Керберова).

           Управо је пробој међу четири најбоље и главни циљ српске играчице на овом такмичењу, што је и потврдила у разговору за тамошње медије по доласку у Истанбул.

           - Превасходни циљ ми је да останем што дуже на такмичењу, али и да стигнем барем до полуфинала. Неће то бити нимало лак посао, али желим да будем на висини изазова - поручила је Џеј Џеј.

           Први меч је увек најтежи, али и најважнији, додаје Јанковићева.

           - Сада размишљам само о том дуелу и како да изађем као победница. Иако се после срећем са Азаренком, оптимиста сам и потрудићу се да пружим максимум у сваком мечу. Знам да у Турској неће бити лаког дуела. Овде се такмиче најбоље тенисерке планете, а систем је такав да више није толико битно ко заузима које место на ВТА листи. Тријумфоваће она играчица са већим мотивом, жељом и она која се буде више трудила.

           Прошлу годину је завршила као 22. док је сада опет у топ 10, што је заслужила добрим играма.

           - Почела сам да живим много здравије, имам другачији приступ многим стварима и то ми је помогло да избегнем озбиљније повреде. Вратила сам самопоуздање, поправила сам одређене сегменте у игри, здрава сам, и све се поклопило да се вратим у топ 10. Указану шансу сам искористила - рекла је Јанковићева, која је истакла и да планира да обиђе историјске знаменитости и друга лепа места у овом граду.

ЦРВЕНА ГРУПА

           Серена Вилијамс (САД)

           Агњешка Радванска (Пољска)

           Петра Квитова (Чешка)

           Анђелика Кербер (Немачка)

БЕЛА ГРУПА

           Викторија Азаренка (Белорусија)

           На Ли (Кина)

           Сара Ерани (Италија)

           Јелена Јанковић (Србија)

           Вечерње новости

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари