Џеј Џеј ће следеће недеље играти у Маракешу

КАЖЕ ДА ЈЕ ТЕШКО ИЗБОРИТИ СЕ СА ПОВРЕДАМА,

АЛИ ДА ЈЕ ОСНОВНО ЗАДРЖАТИ ПОЗИТИВНИ СТАВ

Јелена Јанковић

        Јелена је због повреде стопала отказала учешће у Штутгарту.

        „Дајем све од себе, али нисам била 100% спремна за тај турнир. Жао ми је због тога јер сам била у доброј форми и то се десило као гром из ведра неба. На терапији сам, опорављам се и надам се да ћу се што пре вратити на терен“, изјавила је Јанковићева.

        Пре великих турнира у Мадриду и Риму, Јелена ће се следеће недеље играти у Маракешу.

        „Волим да играм на шљаци и не желим да одем у Мадрид и Рим, а да претходно нисам одиграла ниједан меч. Уз то, нисам играла ниједан мањи турнир ове сезоне, Монтереј сам отказала, у Боготи нисам била... Зато желим да одиграм неки меч - лоптицу ударам веома добро, заиста добро, али кретање је друга прича“.

        Јанковићева објашњава како успева да се избори са повредама.

        „Потребно је да имаш глад и енергију да кажеш себи: У реду, поново ћу се вратити и желим да радим све што је потребно за повратак у врх. Има много повреда, много тешких тренутака у каријери и корака уназад. То је део посла, али само ментално најјачи људи спремни су да уложе велики психички и физички напор да се врате“, рекла је Јелена и додала:

        „Мислим да је важно увек наћи нешто у чему можеш да уживаш. За мене су то позитивни људи око мене, добар тим. То ми даје енергију на терену и не гледам на тенис као на посао, већ као на игру током које се забављам. Никада ми не досади такмичење, досаде ми само повреде и то што некада не могу да дам максимум. Онда у неком тренутку будем празна јер не могу да тренирам, не могу да трчим... Испаднем из форме и онда морам поново од нуле“.

        Јелена је тренутно 18. на WТА листи, а ове сезоне најбољи резултат јој је пласман у финале у Индијан Велсу.

        Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари