Џеј Џеј без снаге за одбрану титуле у Гвангџуу

У ФИНАЛУ ПОРАЖЕНА ОД ЛЕСИЈЕ ЦУРЕНКО ПОСЛЕ ВЕЛИКЕ БОРБЕ У ТРИ СЕТА - 6:4, 3:6, 6:4

    Јелена Јанковић

        Јелена је заједно са Мартином Хингис бранила и титулу у конкуренцији дублова, али је са Швајцаркињом поражена у полуфиналу.

        Српкиња је тако остала на 15 WТА титула и чека је пад на 39. место на свету, док је Украјинка освојила своју другу, уз награду од 250 бодова.

        Меч је трајао нешто мање од два и по часа, а, иако је успела да се врати и изједначи после губитка првог сета, Јелена на крају није имала снаге и концентрације за тотални преокрет.

        Лесија је боље отворила дуел, одмах је стигла до брејк и чувала га све до краја првог сета, али је онда уследио Јеленин одговор у седмом гему.

        И наредна три гема донела су нам брејкова, а Џеј Џеј се нашла у заостатку у сетовима дозволивши противници да искористи другу шансу на њен сервис.

        И други део игре почео је идентично као први, Цуренко је још једном експресно стигла до предност, али је овога пута Јанковићева одмах узвратила, а потом и дошла до преокрета. Успела је да сачува вођство и стигне до изједначења после једног часа и 25 минута игре.

        Ипак, није имала снаге дуел преломи у своју корист, што је и рекла по окончању меча, пре свега због изузетно тешких услова у кинеском граду. У трећем сету гледали смо равноправну борбу све до 3:3, када је Јелена изгубила фокус, а Лесија то из другог покушаја казнила.

        Међутим, како то обично бива у женском тенису, Српкиња је још једном одговорила истом мером, али онда још једном поклекла, пре него што је Украјинка сигурним сервисима завршила посао и освојила други пехар у каријери.

        Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари