Докле ће Ноле паузирати после Вимблдона?

У РАЧУНИЦУ БИ ТРЕБАЛО УКЉУЧИТИ, ПОРЕД ПОВРЕДЕ ЛАКТА, И ЧИЊЕНИЦУ ДА ЋЕ ПОНОВО ПОСТАТИ ОТАЦ

Новак Ђоковић

  • Једна изјава Новака Ђоковића покренула је много прича и претпоставки, углавном страних медија, о паузи која ће уследити после Вимблдона

        Српски тенисер морао је да преда четвртфинале трећег Гренд слема због повреде лакта која га мучи већ годину и по дана, а која се погоршала од доласка у Лондон.

        Ђоковић је принуђен да преда дуел Вимблдона Томашу Бердиху због повреде десне руке, при вођству Чеха од 7:6( 7-2), 2:0.

        „Да, сада је пауза нешто о чему ћу морати да размислим“, рекао је Новак и потом потврдио да је било речи и о операцији, али да још не зна тачно мишљење специјалиста.

        Истог тренутка појавила су се нагађања колико ће трећи играч света бити ван терена, као и претпоставке неких да је завршио сезону. Извесно је да ћемо Новака гледати на туру до краја године, само је питање када ће се вратити.

        Према објављеном распореду требало би да одигра још шест турнира до краја сезоне - Монтреал, Синсинати, US Open, Шангај, Париз и Завршни Мастерс. Након последњег Гренд слема у години план је да наступи за репрезентацију Србије у полуфиналу Дејвис купа против Француске у Лилу, док увек постоји опција играња на турниру из серије 500 у Пекингу који је освајао шест пута у каријери.

        „Мораћу да урадим оно што је потребно како бих санирао ову повреду и да видим колико ће то времена одузети. Оволики бол нисам осећао откад сам се повредио, а то није добар знак. Распоред ће морати да буде редукован, видећемо. Не мислим много унапред јер нисам у могућности. Нисам у могућности ни да играм, због чега не могу да мислим о било ком тренутку, осим о актуелном. Покушаћу да разумем све што ми се догађа и видећемо где ћу следеће играти“.

        Са ове тачке гледишта најреалнија би била пауза до Отвореног првенства САД у Њујорку, односно прескакање комплетне америчке турнеје. То значи да би шансу да освоји једини Мастерс који му недостаје, онај у Синсинатију, потражио следеће сезоне.

        Такође, у рачуницу би требало укључити и чињеницу да ће поново постати отац - његова супруга Јелена је трудна и у августу би требало да роди друго дете.

        Ђоковић још није објавио какав му је коначан план до краја сезоне и он ће бити познат после детаљних анализа повреде лакта.

        Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари