Ђоковић: У бољем сам психолошком стању

ЗАДОВОЉАН САМ ПРУЖЕНИМ ДО САДА, СВУ СВОЈУ ЕНЕРГИЈУ КАНАЛИШЕМ НА ПРАВИ НАЧИН

Новак Ђоковић

        Круг кризе затварао се полако као кров на Централном терену Вимблдона. Новак Ђоковић је прошле године напустио Отворено првенство Енглеске већ после трећег кола, а у суботу на истом степенику одлучује иде ли опет доле или горе. Противник Ернест Гулбис има разоран сервис скоро као Сем Квери, али српски тенисер нема више ону равнодушност у очима пред којим ће тек тако пролазити ас ударци ривала...

        - Још у Паризу сам се осећао боље, нисам имао оне превелике осцилације као почетком године. Последња 3-4 месеца неке ствари почеле да се слажу, у бољем сам психолошком стању него што је то био случај пре 4-5 месеци. Полако се све побољшава из недеље у недељу. Окружен сам квалитетним људима, свако на свој начин доприноси тој позитивној енергији, еволуцији, напретку. Игре из Истборна и на старту Вимблдона могу само да ме охрабре, задовољан сам пруженим до сада, сву своју енергију каналишем на прави начин. Надам се да ћу догурати далеко, то бих баш волео - нагласио је Ђоковић у разговору са српским извештачима.

        Супруга, син и родитељи овога пута нису са Новаком, али полако се формира она „друга фамилија“.

        - Драго да су Марио и Андре прихватили да буду овде са мном, добро се слажу, што је битно. Имају сличан начин размишљања, сличан приступ тенису. Много боље теку ствари кад их имам крај себе. Ту су још физио Ули, он је из Аргентине, стриц, мој другари из детињства, менаџери Едуард и Елена. Сви људи у боксу су ту с разлогом - рекао је наш ас.

        Марио и Андре су се задовољно смешкали после сјајних волеја које је Ђоковић у другом колу изводио успешно као свих ових дана на тренинзима. Види се да је акценат на сервису и мрежи.

        - Неколико битних поена сам освојио на мрежи, што није моја специјалност, тако да ме радује да сад имам и ту могућност да одиграм. Трава као најбржа подлога те тера да долазиш напред, да имаш промене и варијације у игри, у ротацији, у позиционирају на терену. Потпуно је другачија од шљаке, овде има доста агресивнијих играча који долазе на волеј. Био сам добро позициониран, што ми је драго.

        Гулбисов очајан ренкинг (589. на свету) можда говори да се жреб отворио другом носиоцу, али глатка победа Летонца над Дел Потром је довољно упозорење. Ђоковић је пронашао праву реч за најаву тог окршаја:

        - Рулет. Кад осећа лоптице и има контролу, онда је опасан. Константно притиска противника. Имао је доста повреда и одсуства, али игра му се није променила. Са сервисом од 200 миља на час може да победи било кога - добро познаје Новак Пилићевог ученика са којим је одрастао у Академији.

СПАРИНГ СА АНЧИЋЕМ

        Андре Агаси у петак није био на тренингу због обавеза према спонзорима, а Марио Анчић је био спаринг партнер Ђоковићу. Навијачи су се окупили око терена и гледали солидну партију тениса, а хрватски ас је показао да још има снажан сервис.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари