Ђоковићева „шок терапија“ пред Вимблдон

РАЗМАТРА МОГУЋНОСТ ДА ОДИГРА ИЛИ ИСТБОРН ИЛИ НЕКОЛИКО ЕГЗИБИЦИОНИХ МЕЧЕВА НА ТРАВИ

Новак Ђоковић

        Три титуле на Вимблдону у претходних шест сезона, Новак Ђоковић освајао је искључиво спремајући се на егзибиционим мечевима. То би ове године могло да се промени...

        Није био редак случај да Новак Ђоковић не одигра ниједан од турнира на отварању сезоне на трави, односно да се „појави“ право на Вимблдону.

        То, судећи према писању британског „Метроа“, ове сезоне вероватно неће бити случај.

        Троструки шампион Вимблдона затражио је од организатора ATP турнира у Истборну „специјалну позивницу“ и они ће му је, тврди „Метро“, са задовољством уручити што значи да ће Ђоковић играти овај турнир после седам година одсуства.

        У овом тренутку, први носилац турнира Серије 250 је уругвајски тенисер Пабло Куевас, 23. на свету, а ту су још Џон Изнер, Стив Џонсон, Ришар Гаске, Жил Милер, Сем Квери, Миша Зверев, Фелисијано Лопез и остали.

        Ђоковић је последњи пут играо између Ролан Гароса и Вимблдона 2010. године, када је у четвртфиналу у Паризу изгубио од Јиргена Мелцера. Пријавио се за Квинс и доживео пораз од Савијера Малисеа, а потом у полуфиналу Вимблдона доживео пораз од Томаша Бердиха.

        Ђоковић, који је после серије лоших резултата у претходних годину дана пао на четврто место на свету пред старт Вимблдона, разматрао је ових дана могућност да одигра или Истборн или неколико егзибиционих мечева на трави, пише „Метро“.

        Уколико се одлучи за учешће на турниру чији укупан наградни фонд износи 693.910 евра, биће то први званични наступ Ђоковића пред Вимблдон после шест година. У међувремену, наш ас освајао је најпрестижнији турнир на свету три пута.

        Потврда или деманти ове вести уследиће када буде обављено жребање за прво коло, које ће почети у понедељак.

        Вимблдон ће бити одигран од 3. до 16. јула, а титулу брани Енди Мареј.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари