Ђоковић у прилици да се реваншира Дел Потру

НАЈБОЉИ СРПСКИ ТЕНИСЕР У ПОЛУФИНАЛУ ТУРНИРА У СИНСИНАТИЈУ

        НОВО полуфинале за Новака Ђоковића.

        Сада на турниру АТП мастерс серије у Синсинатију где је у четвртфиналу савладао Хрвата Марина Чилића са 2:0 у сетовима - 6:3, 6:2.

        То је била седма Нолетова победа над Чилићем - у исто толико међусобних дуела!

        Други тенисер света био је изразито бољи током целог меча, тако да очекивани тријумф ниједног тренутка није долазио у питање.

        Агресиван, сигуран на сервису, Ђоковић је прецизним ударцима стрпљиво, али лако освајао поене. Чилић није успевао да поремети  наметнути ритам који је Србину одговарао.

        Чилић је петнаести тенисер на светској ранг-листи, а још је уложио труд и сво своје знање да заустави захукталог Ђоковића. Али, пресудила је разлика у квалитету која је данас била очигледна. А још је Новак повремено играо и егзибиционо.

        Први сет је добио након брејкова у другом (2:0) и деветом гему (6:3), а у другом је претежно дефанзивном Чилићу одузимао сервис у трећем (2:1) и у седмом гему (5:2).

        Ђоковић се у борби за финале сутра састаје са Аргентинцем Хуаном Мартином дел Потром, који је раније данас савладао Француза Жеремија Шардија са 6:1, 6:3.

        Биће то прилика да се Ђоковић реваншира Дел Потру за пораз на Олимпијским играма у Лондону, у мечу за бронзану медаљу.

        До сада су се састајали укупно шест пута, а осим у Лондону, Аргентинац је још добио меч на сусрету Дејвис купа прошле године у Београду, када је Ђоковић због повреде морао да преда борбу.

        Турнир у Синсинатију игра се за укупан наградни фонд од 2,82 милиона долара

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари