Ђоковић има шансу да се реваншира и Федереру

НОВАК У СИНСИНАТИЈУ ВР​АТИО „ЛОНДОНСКИ ДУГ“ АРГЕНТИНЦУ ДЕЛ ПОТРУ - 6:3, 6:2

Дел Потро и Ђоковић

        НАЈБОЉИ српски тенисер Новак Ђоковић има прилику да у ниску својих успеха упише Синсинати - један од три турнира мастерс-серије које досад није ни једном освојио.

        Прилику за то добио је пласманом у финале, пошто је у полуфиналу - вративши му мило за драго за пораз на Олимпијади у Лондону и губитак и бронзане медаље - савладао Аргентинца Хуана Мартина дел Потра у два сета - 6:3, 6:2.

        За прву круну у Синсинатију, Ђоковић ће играти против једног од Швајцараца - Роџера Федерера или Станисласа Вавринке који се састају у другом полуфиналу.

        Новак је до пете победе у седмом међусобном дуелу са Дел Потром дошао после изванредне игре од првог до последњег гема.

        У првом сету је имао проблема само у трећем гему, у којем је морао да спасава четири брејк лопте. До предности је стигао тек у шестом гему, када је одузео противнику сервис и повео 4:2, а до краја није имао већих проблема да то сачува.

        У другом сету је направио брејк већ у трећем гему и повео 3:1, али је у шестом гему морао да спасава још две брејк лопте. Када је у томе успео, Аргентинац се „предао“ па је Ђоковић у седмом гему завршио меч новим брејком.

        Ђоковићеви наступи у Торонту и Синсинатију (спасио је чак 34 од 35 бејк лопти, што је готово невероватан проценат) наговештавају добре игре и на последњем овогодишњем грен слему у Њујорку, где ће бранити титулу и 2.000 АТП поена.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари