Ђоковић: Враћам се тек кад будем потпуно здрав

ПОВРЕДА ЈЕ ПРИСУТНА ВЕЋ НЕКИХ ДЕСЕТАК ДАНА, АЛИ НИСАМ ЖЕЛЕО ДА ПРИЧАМ О ТОМЕ, УРАДИО САМ СВЕ ШТО САМ МОГАО

Новак Ђоковић

          Пораз који је одмах пао у други план. Српски ас изгубио је у полуфиналу Монте Карла (шљака, 2.884.675 евра) од Роџера Федерера 7:5, 6:2, али је много већи проблем за другог играча света повреда зглоба десне руке.

          Носио се од почетка турнира у Кнежевини са боловима. После прва два меча која је добио са по једним изгубљеним гемом чинило се да није ништа озбиљно.

          Проблеми су кулминирали на крају првог сета у дуелу са Федерером. После пропуштене две сет лопте и изгубљеног првог дела, Новак је са болном гримасом, једва одиграо меч до краја.

          Шта се дешавало са повредом руке? Очигледно је да сте покушавали у првом сету, док у другом нисте могли више да пружите.

          - Желим што пре да заборавим овај меч - рекао је Ђоковић.

          - Несрећа је кад на овако важном турниру у дуелу са Федерером не можете да играте на највишем нивоу због проблема на које не можете да утичете. Повреда је присутна већ неких десетак дана, али нисам желео да причам о томе. Урадио сам све што сам могао. Ишао сам на терапије, примио инјекције…

          С обзиром да је у питању незгодна повреда, шта су ваши наредни кораци. Колико ће трајати опоравак?

          - Добра ствар је што не морам на операцију. Немам руптуру мишића и ништа слично томе. Ићи ћу поново на магнетну резонанцу и видећу да ли се нешто погоршало у протеклих седам дана. Сада ми остаје да се одмарам. Колико дуго, не знам. То није у мојим рукама. Вратићу се на терен тек када будем сто посто спреман - рекао је Ђоковић.

          Да ли сте размишљали да предате меч у неком тренутку?

          - Нисам желео да се повучем, јер био онда почеле различите приче због чега сам то урадио. То је главни разлог. Чувао сам снагу колико сам могао, али сам желео да играм до краја.

          Спортски журнал
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари