Ђоковић успешан на првом мечу у Истборну

ПОСПИШИЛ, КОЈИ ИНАЧЕ ВАЖИ ЗА ОДЛИЧНОГ СЕРВЕРА, НИЈЕ МОГАО ДА ПОРЕМЕТИ НОВАКОВ РИТЕРН

Новак Ђоковић

        Скоро 26 сати након што је почео свој први званични меч на трави ван Вимблдона после седам година, Новак Ђоковић довршио је посао са Васеком Поспишилом.

        У 1. колу ATP турнира у Истборну, за који се српски ас накнадно пријавио тражећи форму и време на терену пред старт најпрестижнијег турнира на свету, резултат је после само 85 минута био - 6:4, 6:3 за пету победу над Канађанином без изгубљеног сета.

        Ђоковић и Поспишил почели су меч у уторак, али је он био прекинут већ после једног гема и није могао да буде настављен све до среде у подне, а када је лоптица почела да прелеће преко мреже, Новак је заиграо ефикасан тенис, диктирајући темпо и максимално „кратећи“ поене.

        Поспишил, који иначе важи за одличног сервера, није могао да поремети Ђоковићев ритерн и то је оно што пред кулминацију сезоне на трави свакако радује.

        Српском тенисеру је за победу било потребно нешто мање од сат и по игре. Ђоковић је у оба сета по једном одузео сервис противнику што му је било сасвим довољно за тријумф.

        Новак је у првом колу био слободан, а у четвртфиналу 635.660 евра вредног турнира Серије 250, састаће се са бољим из дуела двојице Американаца, Доналд Јанг - Џаред Доналдсон.

        И касније, противници би могли да му буду амерички такмичари.

       „Итекако сам уживао. Добро, јуче и нисам баш док смо чекали да киша стане, али данас је било боље. Дивно је бити овде у Истборну. Ово је прелеп градић на самој обали. Дивно место... Можете јасно да осетите добродошлицу“, рекао је Ђоковић после првог наступа у Истборну у каријери, осврнуо се и додао:

       „И централни терен је такође леп. Уживао сам у сваком моменту на терену...“

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари