Ђоковић у Пекингу одржао час тениса Изнеру

ДЕКЛАСИРАО АМЕРИКАНЦА СА 6:2, 6:2, МЕЧ ЋЕ ОСТАТИ УПАМЋЕН

ПО НЕВЕРОВАТНОЈ СТАТИСТИЦИ

Новак Ђоковић

        Српски тенисер у четвртфиналу турнира из Серије 500 у Пекингу, одиграо је спектакуларно, ритернима је одузео сваку наду Изнеру да може да направи изненађење - чак четири пута је направио брејк 208cm високом Американцу, у раној фази у оба сета, а затим још по једном пред крај.

        Меч ће остати упамћен по невероватној статистици Ђоковића у првом сету, као и по томе да први пут нисмо видели ниједан тај брејк у мечу Новака и Изнера.

        Ђоковић ће у полуфиналу играти са Давидом Ферером, који је победио Јен-Хсуна Луа са 6:3, 6:1. Новак се са Шпанцем до сада састајао 20 пута и води са 15-5, укључујући и победе у оба овогодишња сусрета - у Мајамију је било 7:5, 7:5, а у Риму 6:4, 6.4.

Ток меча:

        Већ у првом гему Ђоковић је изврсно ритернирао и направио је брејк упркос томе што је Изнер погодио чак шест од осам првих сервиса. Повео је Американац са 40:0, али онда је Новак везао пет поена - непогрешиво је читао сервисе ривала, а Изнер је брзо грешио када се улазило у размене (1:0).

        Ђоковић је рутински освојио гем на свој сервис, а затим је спектакуларним ритерн-винером на први сервис дошао до нове брејк лоте. Вратио је и следећи Изнеров сервис, али је Американац преузео иницијативу и смечом завршио поен. То га је осоколило, па су уследила два неодбрањива сервиса за 2:1.

        У следећем гему Новак се нашао у првом малом проблему, али је на 15:30 спустио прецизну бекхенд паралелу, да би добио још два поена у разменама и повео са 3:1.

        Ђоковић је и даље био „активан“ у противничким гемовима, лобовао је Изнера за 15:30, али се ривал вратио сервисима и смањио на 3:2. Српски тенисер добио је следећи гем без изгубљеног поена, а у наредном је са лакоћом враћао прве сервисе Изнера - Американац је потом углавном грешио, па је Ђоковић уз један изгубљени поен повео са 5:2.

        Новак је рутински одсервирао за 1-0 у сету у којем је имао нестварну статистику.

        И у другом сету Ђоковић је направио са бриљантним ритернима, доводио је Изнера до лудила и већ у трећем гему направио је брејк, и то без изгубљеног поена - 2:1.

        Новак је лако освајао гемове на свој сервис, а Изнер је био потпуно деморалисан изванредним ритернима ривала - после још једног Ђоковић је дошао до брејк лопте у седмом гему, а Изнер је тада одсервирао прву дуплу грешку (5:2).

        Ђоковић је затим рутински одсервирао за осми тријумф над Изнером у десет међусобних окршаја, а први пут у њиховим мечевима нисмо видели ниједан тај брејк.

        Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари