Ђоковић: У Лондон сам дошао по прво место

ДОК ДРЖИМ РЕКЕТ ИМАМ ЖЕЉУ ДА БУДЕМ НАЈБОЉИ И ОСЕЋАМ ДА САМ ПСИХИЧКИ СПРЕМАН

Енди Мареј и Новак Ђоковић

        Следеће недеље у Лондону ће пасти одлука о томе ко ће завршити годину на првом месту ATP листе.

        Енди Мареј у престоницу Британије на завршни турнир сезоне стиже као „број један“, а Новак Ђоковић, који му је предао трон после 122 недеље у низу, покушаће да се врати на њега.

        Српски тенисер, који брани трофеј освојен прошле године, каже да је спреман.

        „Један од разлога доласка у Лондон је да одиграм најбољи тенис и да се евентуално изборим за повратак на прво место светске ранг листе“, рекао је Ђоковић који има шансу да преузме трон ако турнир осморице најбољих заврши непоражен.

        Он је сумирао досадашњи учинак и саопштио да је извукао поуке после лошег периода.

        „Постоје периоди у каријери када резултати нису онакви какве прижељкујете. Мислим да је то прилика да постанеш јачи, да седнеш и удахнеш дубоко... Када се не осећаш комфорно и самоуверено, онда мораш да учиш о себи. Неколико пута сам то урадио и имам веру у себе да могу да се вратим“, рекао је српски ас за лондонски „Ивнинг стандард“.

        Ђоковић је додао да је научио животну лекцију и да је свестан шта му је потребно да се побољша, али и врати на тениски врх.

        „Знам шта сам урадио у претходних 10 година и никако не мислим да сам близу краја. И даље уживам у тенису и желим да се такмичим на врхунском нивоу, то је моја љубав. Док држим рекет имам жељу да будем најбољи и осећам да сам психички спреман“.

        Ђоковић је поновио да је тениски врх заслужено преузео Енди Мареј.

        „Мора да му се ода признање за све што је направио, његов низ је невероватан. Последњих три или четири месеца, односно чак шест, од дела сезоне на шљаци, играо је веома добро. Он је без сумње најистрајнији играч ове године“, похвалио је поново Ђоковић Мареја, али и додао да „утакмица још није готова“.

        „Он је сигурно заслужио прво место на ATP листи, али није све готово. Стиже последња, одлучујућа недеља у сезони. Сви ми трудићемо да извучемо максимум, али видећемо на терену колико је још снаге остало у нашим телима и колико далеко ћемо стићи“, поручио је Ђоковић.

        Завршни турнир сезоне игра се у Лондону од 13. до 20. новембра, а Новак Ђоковић играће у групи „Иван Лендл“ са Гаелом Монфисом, Милошем Раонићем и Домиником Тимом, док ће у другој групи „Џон Мекинро“ наступати Енди Мареј, Стен Вавринка, Кеи Нишикори и Марин Чилић.

        Српски тенисер ће дуелом против Доминика Тима, у недељу од 15 часова, отворити завршни турнир у О2 Арени у Лондону.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари