Ђоковић у четвртфиналу против Мареја

УЗ ВЕЛИКУ ПОДРШКУ ПУБЛИКЕ МОНФИС ЈЕ БИО БЛИЗУ ДА У ДРУГОМ СЕТУ ИЗЈЕДНАЧИ, АЛИ ЈЕ СРПСКИ ТЕНИСЕР БИО КОНЦЕНТРИСАН

Новак Ђоковић и Гаел Монфис

        Најбољи тенисер света Новак Ђоковић пласирао се у четвртфинале мастерс турнира у Паризу пошто је у осмини финала савладао Француза Гаела Монфиса са 6:3, 7:6 (7:2).

        Ђоковић је синоћ наставио доминацију у дуелима са Монфисом и славио 11. пут у исто толико досадашњих међусобних окршаја.

        Узалуд је Француз настојао да прекине „црну серију“, жестоко се борио, међутим светски број један поново је био неумољив и квалитетнијом игром забележио нови успех.

        Уз велику подршку публике Монфис је био близу да у другом сету направи брејк при вођству са 5:4 и изједначи у сетовима, али је српски тенисер био концентрисан у правим тренуцима.

        До краја дуела Француз је освојио неколико ефектних поена, међутим, смирени Ђоковић умео је да узврати и заслужено тријумфује након нешто више од сат и по занимљивог и атрактивног тениса искориствиши прву меч лопту.

        У четвртфиналу последњег мастерса сезоне, на којем брани титулу, Ђоковић игра против Британца Ендија Мареја који је раније данас победио Бугарина Григора Димитрова са 6:3, 6:3.

        Српски ас и против Мареја има убедљив међусобни скор, јер је у досадашња 22 дуела славио 14 пута.

        Остали четвртфинални парови су Томаш Бердих (Чешка) - Кевин Андерсон (Јужна Африка), Милош Раонић (Канада) - Роџер Федерер (Швајцарска) и Давид Ферер (Шпанија) - Кеи Нишикори (Јапан).

        Турнир у Паризу игра се за укупан наградни фонд од 3,45 милиона евра.

        Танјуг
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари