Ђоковић: Требало је да се одмах оперишем...

НА ХИРУРШКУ ИНТЕРВЕНЦИЈУ СЕ ОДЛУЧИО ТЕК НАКОН ПОРАЗА У ЧЕТВРТФИНАЛУ АУСТРАЛИЈАН ОПЕНА

        Недалеко од стана у ком живи, после брзе и ефикасне победе над Душаном Лајовићем, а пред дуел 2. кола Мастерса у Монте Карлу са Борном Ћорићем, један од најбољих тенисера свих времена признао је јавно да није донео добру одлуку када је одбио да, како је тада рекао, сече своје тело.

        „Требало је одмах да се оперишем“, вратио се Новак Ђоковић на лето 2017. и тренутак када је хроничне болове у лакту десне руке одлучио да победи шестомесечним мировањем.

        Када се у јануару ове године вратио на терен, са рукавом на десној руци, Ђоковић је не толико убедљивом игром савладао прва три ривала на Аустралијан опену, а онда доживео пораз у три сета од Хјеон Чунга у четвртфиналу услед ког је одлучио да, ипак, хируршким путем победи проблеме који су неретко доводили и до прекида каријере.

        „На несрећу, сезона је већ била у пуном замаху и то је незгодан део целе приче. Интервенција је била одрађена на добар начин, почео сам да играм после пет недеља што је феноменално“, поменуо је Ђоковић операцију коју је крајем јануара обавио у Швајцарској.

        Његови први изласци на терен потом нису донели позитивне знаке, мада проблеми нису били везани за болове и саму повреду, већ неспремност и лоше односе са двојицом нових тренера - Андреом Агасијем и Радеком Штепанеком.

        „Нисам био спреман за турнире, ни физички, нити сам имао игру. Зато сам психолошки тешко поднео Индијан Велс и Мајами. Знао сам да могу да играм боље, али нисам био спреман“, рекао је Ђоковић, који се потом растао са обојицом, отишао на одмор и вратио напорним тренинзима у Марбељи.

        Тамо, на одушевљење бројних његових навијача, придружио му се дугогодишњи тренер Марјан Вајда.

        Шта се у међувремену променило, упитан је.

        „Прво, више не осећам бол“, нагласио је Ђоковић, који је у претходних девет месеци одиграо само осам мечева.

        „Друго, Марјан ми је донео много позитивних емоција. Он ме одлично познаје, за ових десет дана смо урадили доста добрих ствари. Уверен сам да сам сада физички у бољој форми него пре неколико недеља“.

        Новак није крио задовољство због сусрета са човеком са којим се, у професионалном смислу, растао пре 11 месеци и то након 11 трофејних заједничких година.

        „Чим смо се видели, осетио сам се веома мотивисано. Са Марјаном сам провео више од десет година живота, он је веома скромна особа и наш однос је много дубљи од односа тренер-тенисер“, рекао је Ђоковић и додао:

        „Он ме боље познаје од било кога с ким сам радио. Са њим могу да поделим све, професионално или приватно. Он зна шта ми је потребно да бих достигао највиши ниво тениса. Нисмо могли да пожелимо бољи почетак“.

        Оно што љубитеље тениса, али и његове ривале на ATP туру, највише занима је одговор на питање - да ли ће Новак и Марјан наставити да сарађују и по завршетку првог турнира „сезоне шљаке“?

        „Нисмо се договорили о дугорочној сарадњи“, поновио је Ђоковић оно што је и саопштено када је планету обишао видео запис с њиховог првог заједничког тренига у тениском центру Ђоковићевог саветника, Пепеа Имаза.

        „Прво желимо да видимо како ће проћи овај турнир. За сада је све супер, надам се да ћемо наставити у добром правцу“, остао је уздржан Ђоковић.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари