Ђоковић: Сервис ме служи, респект за Бердиха

ПОЗИТИВАН СКОР СА ЧЕХОМ 13:1, МОЖЕ ДА БУДЕ ПСИХОЛОШКА ПРЕДНОСТ

         Најбољи тенисер света Новак Ђоковић после данашње рутинске победе против Уктрајинца Алекандра Долгополова и пласмана у четвртфинале мастерса у Риму рекао је да је задовољан игром, а посебно чињеницом да је добро сервирао.

         - Сервис ме служи, што охрабрује уочи наставка турнира. То је увек добро, јер се тако осваја више „лаких поена“. Што се тиче данашњег меча, услови на терену били су другачији од претходног, подлога је била влажна и ја сам се боље снашао на таквом терену. Он је увек незгодан, на свим подлогома, мења ритам, има добар сервис, али успео сам да победим и то је најважније - рекао је Ђоковић на конференцији за медије у Риму.

         Када је у питању четвртфинални дуел са Чехом Томашом Бердихом, са којим има убедљив скор 13:1, Ђоковић оцењује да то може да буде психолошка предност.

         - Позитиван скор свакако може да буде психолошка предност за мене, ради се о одличном тенисеру, који је годинама у првих 10, играо је и финале грен-слема. Има континуитет и зато морам максимално да уђем у тај дуел како бих га победио. Добро је и што играмо на шљаци, која је спорија и ту не долази до изражаја његов одличан сервис - поручио је Ђоковић.

         На питање да ли му више одговара сув или влажан терен, српски тенисер је рекао:

         - Све зависи против кога играм, можда је рецимо, против Надала боље да је терен влажан, јер ниже одскаче лоптица. Али, у принципу, тешко је рећи шта ми више прија, побеђивао сам и губио у различитим условима - закључио је Ђоковић.

         Новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари