Ђоковић се радује повратку у „Каха магику“

„ПОБЕДА НА ВЕОМА ЈАКОМ МАСТЕРСУ У МАДРИДУ ДАЛА БИ МИ МНОГО САМОПОУЗДАЊА“

 

        Српски тенисер, који ће бранити титулу на мастерсу у главном граду Шпаније, каже да је спреман за борбу и да би му нови добар резултат донео самопоуздање пред наставак сезоне

        Новак Ђоковић вратиће се следеће недеље на терен, након елиминације у четвртфиналу мастерса у Монте Карлу од Давида Гофана.

        Наступаће на још једном турниру серије ATP 1000, у Мадриду, на којем је прошле године освојио титулу.

        Други тенисер света каже да се радује повратку у „Каха магику“, где је освојио два трофеја у каријери.

        Прошле године у финалу је победио Ендија Мареја и подигао пехар после пет година.

        „Много ми је значило што сам се вратио победом. Нисам играо неколико година у Мадриду, а онда сам имао одличну недељу, одиграо мечеве против тешких ривала. Посебно је било напорна борба за трофеј против Ендија, са којим сам касније играо финала и у Риму, Паризу и Лондону“, изјавио је Ђоковић.

        За српског тенисера наступ у главном граду Шпаније биће добар тест за остале изазове у сезони, први већ на Ролан Гаросу, на којем такође брани титулу.

        „Сваки турнир је другачији, али победа на веома јаком мастерсу у Мадриду дала би ми много самопоуздања и то би био одличан начин да се што пре опоравим после пораза у четвртфиналу Монте Карла“.

        Све титулу на мастерсу у Мадриду од 2008. године освајали су само чланови такозване „велике четворке“. Новак Ђоковић 2011. и 2016. године, Енди Мареј 2008. и 2015, Рафаел Надал (2010, 29013. и 2014), а Роџер Федерер 2009. и 2012. године

        Ђоковићу ће уз Мареја, велики конкурент у Мадриду бити Рафаел Надал, који је најуспешнији играч тог турнира са четири освојене титуле. Новак истиче да Шпанац одлично игра последњих месеци.

        „Рафа је сјајно почео сезону. Био је веома близу освајања Аустралијан Опена и сви знамо да је он веома опасан на шљаци. То је сигурно његова најбоља подлога“.

        Ове године у Мадриду неће наступати Роџер Федерер, који је одлучио да после сјајног повратка након шест месеци паузе, одмори мало и „напуни батерије“ пред Ролан Гарос.

        „Роџер је у Мелбурну одмах показао да је велики шампион, јер се вратио после дуге паузе и одмах освојио титулу. Мислим да је сјајно за тенис што се он вратио на тур“, помало дипломатски је одговорио Ђоковић.

        Мастерс у Мадриду игра се од 5. до 14. маја, а Ђоковић је други фаворит за титулу.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари