Ђоковић се поново жалио на терене у Риму

ЉУДИ КОЈИ ОДРЖАВАЈУ ТЕРЕНУ ДАЈУ СВЕ ОД СЕБЕ, ДОБРИ СУ МОМЦИ

И СТВАРНО СЕ ТРУДЕ, АЛИ…

Новак Ђоковић

        Многи тенисери били су незадовољни теренима на Мастерсу у Риму, а најгласнији међу њима био је Новак Ђоковић.

        Најбољи српски тенисер у петак игра четвртфинале на Централном терену „Форо Италика” против Хуана Мартина дел Потра, а тај меч затвара вечерњи програм и неће почети пре 21 час.

        Ђоковић је неколико пута од почетка турнира говорио како би требало направити промене у одржавању шљаке, а сада је поновио да је за то потребно више времена.

        „Не знам како је на другом стадиону, али нисам чуо много позитивних коментара. Централни терен такође није какав је некада био”, рекао је Ђоковић.

        Новак је рекао да у престоници Италије не раде на прави начин јер би требало да терен буде отворен током читаве године.

        „Шљака је врло деликатна подлога. Како би била у најбољем стању, како би подлога била стабилна, мора да се на њој игра најмање три месеца пре турнира. Терен би требало да се користи свакодневно у том периоду. Нажалост, у Риму традиционално имамо овакве проблеме”.

        Он је истакао да је касно нешто мењати када почне такмичење.

        „Људи који одржавају терену дају све од себе. Добри су момци и стварно се труде, али када турнир крене, не постоји много тога што можете да учините. Организатори треба да поставе терен месецима пре почетка Мастерса, а колико сам разумео, два највећа терена се не користе много. На њима се игра само три-четири недеље пре турнира, али иначе не. Наравно да не можете да очекујете онда да ће терен бити добар”, додао је Новак.

        Рафаел Надал није био толико незадовољан, али и он истиче како је квалитет подлоге слабији него на другим местима.

        „Не знам, терени нису лоши, али нису ни најбољи на туру. Међутим, нису толико лоши, зар не? То је добар терен, али је истина да је онај у Монте Карлу невероватан, баш као и у Барселони. У Мадриду је после плаве шљаке много побољшана подлога - потпуно су је реновирали. Пре плаве шљаке, терен није био добар, али је од тада направљен велики напредак. Не знам шта се овде догађа током године, али је лакше одржавати терен ако клуб ради током читаве сезоне. Ипак, нису толико лоши - добри су, али не и савршени”, закључио је Рафа.

        Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари