Ђоковић: Самопоуздање се стиче резултатима

ВЕРУЈЕМ У СЕБЕ, УВЕК САМ, ЗБОГ ТОГА САМ ДОСТИГАО ТЕНИСКЕ ВИСИНЕ

И УСПЕО ДА ОСТВАРИМ СВЕ СНОВЕ

        Српски тенисер Новак Ђоковић рекао је да и даље верује у себе упркос лошем периоду кроз који је прошао, да жели да настави да се бави спортом који воли и да очекује да ће му самопоуздање расти како се буду низале победе.

        - Верујем у себе, увек сам. Због тога сам достигао тениске висине и успео да остварим све своје снове. То је суштина свега, свих нас, не само спортиста, да постигнемо оно што други мисле да је немогуће. Пламен страсти у спорту није утихнуо у мени, вера постоји, а самопоуздање је нешто друго и то се стиче временом и резултатима. Нисам их имао и ниво самопоуздања је нижи од онога на који сам навикао - рекао је Ђоковић у разговору са новинарима у Београду.

        Новак се у Београду спрема за наставак сезоне и турнир у Мадриду, и друге на шљаци до Отвореног првенства Француске. Навео је да му је потребно неколико добрих мечева и један добар турнир да би вратио потребно самопоуздање и да „није крај света, да сваки дан учи лекције и нада се најбољем“. Некада најбољи тенисер света је истакао да напорно тренира и напредује после операције лакта.

        - Очекивања су другачија с обзиром на прошлу годину. Годинама сам имао највиша очекивања и све осим финала је некако био неуспех. Нажалост, последњих годину дана је било много резултатских осцилација и проблема са лактом, што делује да је решено у последњих месец дана.

        Ђоковић од турнира у Мајамију игра без бола и каже да му је фокус подизање форме. Додао је да му је драго што су поново уз њега Марјан Вајда и Гепхард Грич, и да се нада бољим резултатима наредних недеља.

        - Направили смо планове до краја сезоне на шљаци, завршно са Ролан Гаросом. После тога ћемо сести, анализирати и правити даље планове. Надамо се најбољем, трудимо се да дамо максимум као што је то увек био случај.

        Како је рекао, раније је све функционисало веома успешно јер се придржавао плана.

        - У последњих годину дана лакат је много компромитовао моју игру и приступ тренинзима. Било је много ствари које су утицале на ток који је био беспрекоран седам-осам година. Резултати су били добри јер смо форму темпирали за највеће турнире. Било је много сналажења у последњих годину дана - рекао је Ђоковић.

        Хируршка интервенција коју је имао била је, по његовим речима, добро решење, иако каже да је он био против тога.

        - Одлучио сам се за то, али сам се након тога прерано вратио на терен што је била моја одлука јер шест месеци нисам играо тенис и недостајао ми је. Направио сам грешку и обило ми се о главу. Потом су ствари кренуле да иду на боље. Резултати у Барселони и Монте Карлу нису они које прижељкујем и на које су људи навикли, али је то процес, другачије су околности - навео је најбољи српски тенисер.

        - Покушавам да будем што позитивнији. Јако сам поносан на све што сам постигао у животу. Желим да наставим да играм тенис на врхунском нивоу. Имам велике мотиве и високе циљеве, што се није променило. Очекивања сам морао да смањим, али циљеви су били исти током целе каријере, а ви их знате - рекао је Ђоковић.

        Није желео да одговара на питања о својој исхрани, а рекао је да неколико година не чита вести јер „људи нажалост врло лако изврну информацију“, посебно у последње две године.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари