Ђоковић: Поносан сам на Виктора Троицког!

ЗАИСТА САМ СРЕЋАН ЗБОГ ЊЕГА, КРЕНУО ЈЕ ОД НУЛЕ, А САДА ЈЕ ВЕЋ

НА 152. ПОЗИЦИЈИ И ПОБЕДИО ЈЕ ИГРАЧЕ ПОПУТ ФЕРЕРА И ЈУЖЊЕГ

Новак Ђоковић и Виктор Троицки

        Седми пут у исто толико мечева је Новак Ђоковић савладао Гиљерма Гарсију-Лопеза (Шпанија). Овог пута на турниру у Пекингу (Кина), где му је препустио свега три гема - 6:2, 6:1.

        - Имали смо тежак меч у Монте Карлу раније ове године, у три сета у хладним и спорим условима (4:6, 6:3, 6:1). Нешто слично је било и данас. Очигледно, подлога је била другачија. Бетон много више одговара мом стилу игре, док је шљака његова специјалност. Нисам га потценио и желео сам да изађем на терен, да диктирам темпо игре и у томе сам успео. Нисам добро почео меч, два пута сам губио свој сервис, али сам успео на време да пронађем ритам - рекао је Ђоковић на конференцији после меча.

        Представнике медија је занимало и одакле проналази мотивацију да игра у Кини.

        - Пре свега волим да се такмичим и да играм, поготово на сјајним турнирима као што је овај у Пекингу. Људи у Кини су дивни и због њих се осећам као код куће. Управо то ми даје охрабрење и мотивацију. Ово је део сезоне када су грен слемови завршени и већина играча је помало исцрпљена. Ипак, ја морам да се борим и за прво место на свету и за мене је сваки турнир важан.

        Осврнуо се први рекет планете и на игре сународника Виктора Троицког.

        - Поносан сам на њега, почео је од нуле и морао је да игра и квалификације на Челенџерима. Квалитет је ту, био је близу ТОП 10 и то је играч који може још дуго година да игра на врхунском нивоу. Све кроз шта је прошао је поднео веома добро, већ је на 152. позицији, победио је играче попут Давида Ферера и Михаила Јужњег, што је веома импресивно. Заиста сам много сам срећан због њега.

        Једна од тема је била и то што други играчи нису подржали Троицког током суспензије.

        - Не можете да кривите друге играче, јер нису сви били блиски са Виктором као ја. Познајем га од осме-девете године. Први пут смо играли на турниру у Београду и од тада смо другари. Троицки је, поред Зимоњића и Типсаревића један од мојих најбољих пријатеља у тенису. Знам колико је патио због целе оне ситуације са допингом, али не желим да отварам ту тему поново. Осетио сам одговорносст да му помогнем и надам се да ће ускоро успети да уђе међу 100 најбољих - закључио је Новак Ђоковић.

ДЕТЕ

        - Очекујемо да ће Јелена да се породи у наредних месец дана. Што се посла тиче играћу у Шангају, имам у распореду Париз и Лондон и ништа се није променило на том плану.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари