Ђоковић: Ове сезоне су и циљеви другачији

ЗАТО ШТО НИСАМ ОДИГРАО МНОГО МЕЧЕВА, НИЈЕ КАО КАДА САМ ДОЛАЗИО ОВДЕ ПРЕ ДВЕ, ТРИ ГОДИНЕ...

 

        Новак Ђоковић је спреман за повратак на терен.

        Најбољи српски тенисер у недељу увече по средњеевропском времену започеће такмичење на мастерсу у Индијан Велсу, који је освојио пет пута.

        Ђоковићу ће то бити први наступ после елиминације у четвртом колу Аустралијан Опена крајем јануара и мање хируршке интервенције коју је обавио на руци.

        Новаков први ривал у другој рунди такмичења биће Јапанац Даниел Таро, 109. играч са ATP листе, са којим се раније није састајао.

        За разлику од претходних наступа у Калифорнији, Ђоковић ове сезоне креће турнир са другачијим циљем.

        „Једина ствар коју желим је да повратим самопоуздање и пронађем тај ритам на терену. Одиграо сам само четири меча у последњих девет месеци и радујем се повратку и игри без болова“, навео је српски ас, који је прву титулу у Индијан Велсу освојио пре деценију.

        Ђоковић на првом мастерсу сезоне брани само 90 ATP бодова, јер је прошле године изгубио меч четвртог кола од Ника Кирјоса.

        „Имајући у виду резултате које сам постизао овде, ово је један од мојих омиљених турнира. Обавио сам операцију после Аустралијан Опена и за кратко време које је прошло успео сам стварно добро да се опоравим, тако да се надам да ћу успешно почети овај турнир“.

        Ове године у Индијан Велс допутовао је као 13. играч света и постављен је за 10. носиоца.

        „Очекивања су једно, а могућности нешто сасвим друго. Није као када сам долазио овде пре две, три године... Ове сезоне је другачије, али не због ренкинга, већ због тога што нисам одиграо много мечева. И циљеви су другачији. Када изађем на терен, видећемо како ће кренути. Желим да пружим максимум и да побеђујем“, поручио је рекордер, уз Роџера Федерера, по броју освојених трофеја у Индијан Велсу.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари