Ђоковић није отказао учешће на Ју Ес Опену

НА СПИСКУ ПРИЈАВЉЕНИХ СУ И ЕНДИ МАРИ, РАФАЕЛ НАДАЛ, РОЏЕР ФЕДЕРЕР И СТЕН ВАВРИНКА

Новак Ђоковић

        Српски тенисер Новак Ђоковић налази се међу пријављеним играчима за овогодишње Отворено првенства САД, последњег Гренд слем турнира у сезони.

        Пријаве су аутоматске на основу пласмана на ATP ранг листи, али храбри чињеница да Ђоковић није унапред отказао учешће, с обзиром на планове да направи паузу.

        Ђоковић је због повреде био приморан да преда четвртфинале Вимблдона Томашу Бердиху и након тог меча најавио је дужу паузу, али његово име се налази на списку учесника које је Ју Ес Опен објавио на свом сајту.

        На списку пријављених су и први тенисер света, Британац Енди Мари, Шпанац Рафаел Надал и шампион Вимблдона Роџер Федерер, као и прошлогодишњи освајач Ју Ес опена Стен Вавринка.

        Ју Ес Опен наводи да ће се на овогодишњем турниру такмичити 99 најбољих тенисера света који ће представљати 39 земаља. Такмичиће се седморица некадашњих шампиона - Мари, Надал, Федерер, Дјоковић, Вавринка, Марин Чилић и Хуан Мартин дел Потро.

        Листу пријављених учесника у женском синглу предводи прва тенисерка света Каролина Плишкова, а пријављене су и некадашње шампионке Ју Ес опена Анђелик Кербер, Венис Вилијамс, Саманта Стосур и Светлана Кузњецова.

        Отворено првенство САД у тенису почиње 28. августа.

        Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари