Ђоковић: Мале су шансе да заиграм на Ташу…

ПРОПУШТА ДЕЈВИС КУП МЕЧ ПРОТИВ БРИТАНИЈЕ, ДА БИ СЕ ОДМОРИО ЗА РИО

Енди Мареј и Новак Ђоковић

  • Најбољи тенисер света каже да му је тешко да „пресече“, али да је близу одлуке да не игра за Србију у предстојећем Дејвис куп мечу против Велике Британије, актуелног освајача „салатаре“

        Месецима уназад најављиван је овај окршај двојице најбољих тенисера на планети. И то на Ташмајдану, стадиону у центру Београда, који је реновиран и поново спреман да дочека највеће светске звезде. Управо на том месту је још крајем прошле године за средину јула заказан дуел Новака Ђоковића и Ендија Мареја.

        Ипак... Сва је прилика да ће домаћин изостати са тог двобоја. Највероватније од 15. до 17. јула на Ташу нећемо гледати „посластицу“ четвртфиналног Дејвис куп сусрета Србија - Велика Британија.

        „Нисам још одлучио, али сам ближи одлуци да изостанем из тог меча. Одмах после Вимблдона фокус ће ми бити на Олимпијским играма и даћу све од себе да се прво добро одморим, а онда и да кренем са максимално озбиљним припремама за Рио. Промена подлоге у кратком року са траве на шљаку није једноставна ствар, доноси доста ризика и близу сам договора са селектором Обрадовићем и саирачима да прескочим дуел са Британијом. Међутим, није ми лако да пресечем, јер нема лепше ствари него када играм за Србију, пред својим народом. То је посебна врста емоција и нешто што свакога од нас испуњава“, изјавио је Ђоковић за „Спортски журнал“.

        Новак овог лета има један виши циљ. А сви прижељкују да му се снови испуне и да га потом његов Београд величанствено дочека средином септембра као освајача златног слема (сва четири гренд слем турнира у сезони и олимпијско злато). Био би то историјски тренутак, не само за Србију, већ за светски тенис.

        „Бронза из Пекинга је једно од највреднијих и најзначајнијих одличја које имам. Ипак, не кријем да ми је циљ да у Рију будем још бољи. Самопоуздање ми дају резултати ове године и чињеница да се одлично осећам на терену, да сам у доброј форми, да имам сјајан тим људи око себе који ми помажу да свако такмичење дочекујем 100 одсто спреман. Даћу све од себе да узмем злато, то је сигурно. Али, у Бразил стижу и остали тенисери са истим циљем, много тога мора да се поклопи да бих дошао до свог циља. Неће бити нимало лако. Биће то све осим шетње до првог места и злата. Радујем се том изазову!“.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари