Ђоковић изгубио радост после Ролан Гароса…

ГЕНЕРАЛНО ОВО ЈЕ ДОБРА СЕЗОНА, КОЈА ЈОШ НИЈЕ ЗАВРШЕНА, СПРЕМАН САМ ЗА ПУТ У АЗИЈУ

Новак Ђоковић

        Најбољи тенисер света признао да су иза њега три тешка месеца, али да очекује да ће опет играти на највишем нивоу у финишу сезоне.

        Новак Ђоковић фантастично је започео 2016. годину. Најпре је освојио турнир у Дохи, потом трофеј на Аустралијан Опену, био је најбољи на турнирима мастерс серије у Индијан Велсу, Мајамију и Мадриду, а онда је колекцији трофеја придодао једини гренд слем који му недостаје - Ролан Гарос.

        Недуго након тога, пошто је успео да освоји и титулу у Канади крајем јула, дошао је лошији период, проблеми са повредом и разочаравајући наступ на Олимпијским играма у Рију.

        Ђоковић је искрено признао да се мало „заситио“ после тријумфа у Паризу.

        „Некако сам изгубио радост после тријумфа на Ролан Гаросу. Осетио сам у протеклих неколико месеци“, изјавио је најбољи тенисер света.

        Ипак, најављује да су тешки дани иза њега и да очекује да ће у финишу сезоне опет играти на највишем нивоу.

        „Да будем искрен, поново се радујем, јер сам пронашао свежину и мир да опет уживам на тениском терену. Генерално ово је добра сезона, која још није завршена. Спреман сам за пут у Азију и надам се да ће ме здравље послужити“, напоменуо је српски ас.

        Ђоковић је најавио да ће до краја 2016. учествовати на турнирима у Пекингу и Шангају, а потом и на мастерсу у Паризу и завршном турниру сезоне у Лондону.

        „Желим да завршим сезону на првом месту ATP листе“, навео је Новак Ђоковић, који је последњи наступ имао на US Open-у, где је у финалу поражен од Стена Вавринке.

        Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари