Ђоковић изгубио од Бердиха добијен меч

СЕРВИРАО ЗА МЕЧ КОД ВОЂСТВА ОД 5:3, КАДА ЈЕ ЧЕХ КРЕНУО У КОНТРАНАПАД

        Први тенисер света Новак Ђоковић није успео да се пласира у полуфинале Мастерса у Риму пошто је изгубио од Чеха Томаша Бердиха са 2:6, 7:5,6:4. иако је био на прагу победе.

       Српски тенисер је практично од готовог направио вересију - водио је са 1:0 у сетовима и сервирао за меч код вођства од 5:3, када је Бердих кренуо у контранапад и до краја чврсто држао кормило у својим рукама.

       Ђоковић је после бриљантне игре у великим делу меча необјашњиво испао из „колосека“, дозволио Бердиху да наређа чак шест везаних гемова и на крају искористи четврту меч лопту, пошто је Србих претходне три узастопне успео да спаси.

ФЕР ПЛЕЈ

       НА 4:1, 00:15 Новак је добио буру аплауза од домаће публике, јер је поклонио поен противнику. Судија је узвикнуо аут после сервиса Чеха, а Ђоковић је тражио исправку, показавши да је лоптица дотакла линију.

       Најбољи тенисер света Новак Ђоковић после данашњег изненађујућег пораза од Томаша Бердиха на шљаци у Римурекао је да такве ствари не смеју да му се дешавају, али да нема разлога за бригу.

       - Ни први, ни последњи пораз. Генерално, играм добро, али данас сам платио цех осцилацијама. Кад се све узме у обзир било је више позитивних него негативних ствари. Знам шта треба да радим, имам добру екипу око мене и окрећем се Ролан Гаросу - рекао је Ђоковић на конференцији за медије.

       Српски тенисер није имао објашњење за пад у игри на 5:2 у другом сету, када је сервирао за победу и пласман у полуфинале.

       - Десио ми се велики пад концентрације, а то не сме да се дешава. Нажалост, против одличног тенисера као што је Бердих другу шансу немате, он је то искористио, преузео контролу, везао пет гемова, направио нови брејк у трећем сету и дошао до победе - истакао је Ђоковић.

       Он није хтео да тражи оправдање у ветру и лошим временским условима на терену.

НАВИЈАЧИ

       СРПСКЕ заставе завијориле су се на трибинама централног стадиона на мечу, у већем броју него претходних дана. Наши навијачи су стигли из Београда, градова Војводине, делова Италије, да би бодрили Новака...

       - Мислим да то није пресудило, уосталом, како је било мени, тако је и њему. У сваком случају потртебно је само да гледам напред -закључио је Ђоковић.

       Ово је Бердиху тек друга победа у каријери над Ђоковићем. Чешки тенисер ће се у борби за место у финалу састати са победником дуела између Шпанаца Рафаела Надала и Давида Ферера.

РАТОВИ ЗВЕЗДА

       МУЗИКА из филма „Ратови звезда” испратила је Ђоковића и Бердиха на терен „Ћентрале”, а поново се стадионом орило „нумеро уно дел мондо”. Тако, наиме, стално представљају Новака у Риму.

       Новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари