Ђоковић: Дај Боже да се вратим као Федерер

ЗАНИМЉИВО ЈЕ ДА ЈЕ НОВАК САОПШТИО ДА ЈЕ СЕЗОНА ГОТОВА, НА ИСТИ ДАН НА КОЈИ ЈЕ РОЏЕР ПРОШЛЕ ГОДИНЕ ИМАО ИСТУ ОБЈАВУ

Новак Ђоковић

        „Дај Боже“, рекао је Ђоковић на питање новинара да ли можемо да очекујемо повратак после повреде у стилу Роџера Федерера.

        Ђоковић је у среду објавио да завршава сезону због повреде лакта која га мучи већ више од годину дана, а погоршала се на овогодишњем Вимблдону.

        Открио је да ће два месеца „одмарати“ од рекета, док ће сигурно играти први турнир у 2018. години.

        Због тога је многе интересовало да ли се нада бомбастичном повратку попут Швајцарца - Федерер је након шестомесечне паузе због повреде колена невероватно одиграо први део 2017. године, освојивши два Гренд слема, два Мастерса и турнир у Халеу.

        Занимљиво је да је прошле године, на исти дан као и Ђоковић, саопштио да је сезона готова.

        „Оно што Федерер ради ове године је свакако вредно похвале. Овим путем желим да честитам Надалу и њему на свему што су урадили у 2017, посебно после Роџерове титуле на Вимблдону. Такође, у неку руку им дугујем захвалност јер да није било њих, ја не бих био овакав тенисер. Једним делом је лоше, али већим делом је боље што сам део њихове ере, управо су њих двојица били разлог да константно напредујем“, додао је.

        Он ће због великог броја бодова који брани испасти из топ 10 након пуне деценије, али му то превише не смета.

        „Верујте ми, једва чекам да добијем неког од првих носилаца у трећем или четвртом колу Гренд слема. Много се радујем томе“.

        За крај, поновио је да не намерава да одустане и да је пензија годинама далеко.

        „Тенис је моја страст, обожавам да га играм - са сином, браћом, оцем, пријатељима... Стварно волим тенис. Тај осећај сам мало изгубио прошле године, али сам га опет пронашао. Не видим крај каријере нигде близу. Спремите се, гледаћете још много мојих мечева“, закључио је Ђоковић.

        Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари