Ђере: Играћу да победим - да победи Србија!

ОДУВЕК МИ ЈЕ БИО САН ДА БУДЕМ ДЕО ДЕЈВИС КУП ТИМА, ЧЛАН МОЋНЕ ЧЕТВОРКЕ УЗ ЧИЈЕ САМ МЕЧЕВЕ ОДРАСТАО

Ласло Ђере са Дејаном Петровићем

        Ласло Ђере је тренутно 98. играч света, а ове године имао је најбоље резултате у каријери кад је у питању професионална конкуренција.

        Освојио је три челинџера, од којих један у Перуђи, а затим и фјучерс у Опатији, а играо је и полуфинале турнира у Будимпешти, где је победио Виктора Троицког и Фернанда Вердаска.

       „Сјајна година је иза мене. Иако има још два месеца такмичења, могу рећи да сам задовољан постигнутим, али се не заустављам. Свакодневно радим на томе да у сваком наредном мечу будем бољи, да свака недеља донесе нешто ново“, рекао је Ђере, саопштио је Тениски савез Србије.

        Ђере, који је пре три месеца напунио 22 године, навео је да му је сарадња са тренером Дејаном Петровићем донела неопходно самопоуздање, што је, како је рекао и донело резултате.

       „Циљ до краја сезоне је да постигнем што бољи ренкинг, како би миран дочекао главни турнир Отвореног првенства Аустралије“, рекао је Ђере.

        Селектор Дејвис куп репрезентације Србије Ненад Зимоњић позвао је Ђереа у тим за полуфинални дуел са Француском.

       „Одувек ми је био сан да будем део Дејвис куп тима, члан моћне четворке уз чије сам мечеве, резултате и велика дела одрастао. Срећан сам због позива и захвалан што сам добио част да идем у Лил на меч против Француске. Знам да сам се у тиму нашао због отказа наших најбољих играча, али знам и да сам својим резултатима у овој години и заслужио да дебитујем у Дејвис купу. Мој сан се полако остварује, а ако изађем на терен у Лилу даћу не свој максимум, већ и више од тога“, рекао је Ђере.

        Полуфинале Дејвис купа између Србије и Француске игра се од 15. до 17. септембра у Лилу.

        За селекцију Француске играће Жо-Вилфред Цонга, Лука Пуј, Пјер-Иг Ербер и Никола Мау. Пети члан тима биће Гаел Монфис.

       „Идемо на мегдан једном од најјачих тимова на свету. Али спорт је такав, непредвидив, никад се не може ништа тврдити по снагама на папиру. Треба веровати у себе и свој тим и дати све од себе за успех. Нисам неко ко много прича, волим да се све каже делима на терену, нека тако буде и сада. Играћу да победим, да победи Србија“, рекао је Ђере.

        Ђере је освојио девет сингл трофеја из фјучерс серије, у 2015. одиграо је и финале челинџера турниру у Простејову.

        Имао је много успеха за време јуниорске каријере, а истакао се у завршници 2012. године одигравши финале чувеног турнира за јуниоре „Еди Хер“, а недељу дана касније тријумфовао је на Оранж Боулу, једном од најпрестижнијих јуниорских турнира у свету.

        Спортски журнал
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари