Десет година млађи Шпанац намучио Новака

ЂОКОВИЋ ИЗБОРИО ПЛАСМАН У ТРЕЋЕ КОЛО, АЛИ ТЕК ПОШТО ШТО ГА ЈЕ

155. ТЕНИСЕР ДОБРО ПРЕЗНОЈИО

Хауме Мунар

        Ако је на старту Ролан Гароса положио тест против Рожериа Дутре Силве, Ђоковић је онда у другом колу прошао испит.

        После жестоке битке савладао је младог Шпанца Хаумеа Мунара и то без изгубљеног сета - 7:6 (7:1), 6:4, 6:4, после два сата и 19 минута.

        Десет година млађи и 133. места слабије пласирани на ATP листи Мунар био је прави изазов за Ђоковића. Показао се као „тврд орах“.

        Шампион Ролан Гароса 2016. године водио је игру само у првом сету, када је имао предност 4:1, па 5:2, а онда је талентовани момак са Мајорке показао да израста у неког ко ће у наредним годинама играти важну улогу у светском тенису.

        Упркос томе што нема велико искуство у професионалним водама, јер је у сениорској конкуренцији дебитовао у јануару на Аустралијан Опену, не да се није уплашио велике сцене и терена Сузан Ленглен, већ му је то била инспирација да се представи у што бољем светлу.

        Направио је чак три брејка у мечу, али против далеко искуснијег Ђоковића ипак није имао умећа да начини сензацију, као што је већ урадио у првом колу када је елиминисао земљака Давида Ферера.

        Ђоковић је морао жестоко да ради на другом мечу у Паризу, али је и правио разлику у кључним тренуцима сваког сета. Видело се да у свим сегменти његове игре и даље има мањкавости И простора за побољшање, али је било евидентно и да је био смирен, сконцентрисан, врло фокусиран на терен, да је имао добра решења у правом тренутку, али и снаге да одговори на изузетно агресивну и захтевну игру Мунара.

        Ђоковића врло брзо очекује нови меч и најтежи противник, јер ће у трећем колу играти против 13. носиоца Роберта Баутисте Ахута, који је убедљиво савладао Сантјага Хиралда (6:4, 7:5, 6:3).

       „Нисам играо сјајно, али сам одиграо добро када је требало у сваком сету и задовољан сам“, рекао је Ђоковић после тријумфа.

        Изнео је и низ комплимената на рачун игре младог ривала.

       „Знао сам да је добар, а и десет година је млађи од мене. Заслужује све честитке за борбу. Сјајно је припремљен, тренира у Надаловој академији и показао је борбени дух на терену, тако да сам морао да играм све време на високом нивоу“, истакао је Ђоковић И додао да су услови за игру били тешки.

       „Средином другог сета угрејало је сунце, Мунар је све боље сервирао, након чега су лоптице више одскакале, па није било лако. Али добро је искусити и такве временске услове“, напоменуо је Ђоковић.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари