Дејвис куп: Тарпишчев води подмлађени тим

ЗИМОЊИЋ ЋЕ НА РАСПОЛАГАЊУ ИМАТИ ЂОКОВИЋА, ТРОИЦКОГ

И ЛАЈОВИЋА, ДОК ЋЕ ОН ИГРАТИ У ДУБЛУ

Андреј Кузњецов

  • Селектор Русије определио се да се Србији супротстави млад, али најбољи састав који тренутно има

        Најбољи тенисери Србије почетком фебруара угостиће селекцију Русије у првом колу Светске групе Дејвис купа у Нишу.

        Селектор Русије Шамил Тарпишчев одредио је састав који се у Нишу борити против екипе Ненада Зимоњића.

        Тарпишчев, који је Русију предводио до „салатаре“ 2002. и 2006. године, определио се за неискусну екипу.

        Он је за меч у Нишу позвао Андреја Кузњецова, 42. играча са ATP листе, Карена Качанова (52. на свету), Данила Медведева (63) и Константина Кравчука, који је 88. тенисер планете.

        Изузимајући Михаила Јужног, који заузима 70. место на ATP листи, Тарпишчев је позвао тренутно најбоље рангиране руске тенисере.

        Ипак, он је свестан да ће насупрот њих, у бучном Чаиру стајати екипа, која је 2010. у мало измењеном саставу освојила трофеј Дејвис купа, предвођена Новаком Ђоковићем.

        „Одлучили смо се за подмлађивање тима. А прилика да играју против Новака Ђоковића ће свакако користити играчима. Знам да ће момци пружити максимум на том мечу, да ће се трудити да победе, али је ипак најважније да против Србије стекну искуство“, изјавио је за агенцију ТАСС Шамил Тарпишчев.

        Ненад Зимоњић, играч - селектор српског тима, на располагању у Нишу, од 3. до 5. фебруара, имаће осим другог тенисера света Новака Ђоковића, који је после ране елиминације на Аус Опену потврдио наступ у националном тиму, и Виктора Троицког (35. на ATP листи) и Душана Лајовића (94. на свету), док ће он играти у дублу.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари