Дејвис куп меч Србија-Хрватска у Краљеву?

КРАЉЕВО ИМА БОГАТУ СПОРТСКУ ТРАДИЦИЈУ, ОБРАЗОВАНУ СПОРТСКУ ПУБЛИКУ, А ОНО ШТО ЈЕ НАЈВАЖНИЈЕ, СВУ ПОТРЕБНУ ИНФРАСТРУКТУРУ

                Предраг Петронијевић

        Као бомба је одјекнула вест да је Краљево поднело кандидатуру Дејвис куп дуела између Србије и Хрватске који се игра од 6. до 8. марта наредне године. Трагом ове информације стигли смо до челника ТС Шумадије и Западне Србије са седиштем у граду на Ибру.

        - Тачно је да смо званичним дописом истакли кандидатуру да се двобој Србије и Хрватске одигра у Краљеву. После више разговора које сам обавио са градоначелником, као и свим релевантним политичким и привредним структурама у граду и ван њега, јединствен је став да се Краљево кандидује за домаћина овог догађаја - рекао је Предраг Петронијевић, председник ТСШиЗС.

        На питање зашто је баш град на Ибру добар избор да угости најбоље тенисере Србије и Хрватске, Петронијевић је истакао:

        - Краљево има богату спортску традицију, образовану спортску публику, а оно што је најважније, сву потребну инфраструктуру за одржавање једног овако значајног догађаја као што је овај тениски сусрет.

        У прилог овој кандидатури сигурно иду и недавне посете челника наше тениске федерације коју су посетили нову Халу спортова.

        За Краљево би домаћинство меча Дејвис купа био као светло на крају тунела после свих недаћа које су у последње четири године погодиле овај град.

        Спортски журнал
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари