Бризбејн: Доле, горе - Ана у полуфиналу...

ПОСЛЕ ИЗГУБЉЕНОГ ПРВОГ СЕТА, УСПЕЛА ДА НАПРАВИ ПРЕОКРЕТ

И ОБЕЗБЕДИ МЕСТО МЕЂУ ЧЕТИРИ НАЈБОЉЕ НА ТУРНИРУ

Ана Ивановић

        Ана Ивановић играће у полуфиналу турнира у Бризбејну.

        Она је до тог пласмана дошла после дуге и тешке борбе са Кајом Канепи - 4:6, 6:4, 6:3.

        А српска тенисерка могла је да оствари победу и на једноставнији начин да на старту није дозволила ривалки да у потпуности преузме контролу.

        Канепи је повела са 5:0, након чега се тек Ана тргла. Она је тада кренула да јури резултат, смањила на 4:5, борила се и за изједначње (није искористила брејк лопту), а онда је после спасене три сет лопте у том гему (укупно четири), ипак изгубила први сет (4:6).

        Ивановић је наставила фуриозну серију, па је стигла до вођства од 4:1 у другом сету, али је после серије грешака поново вратила противницу у игру. Канепи је смањила на 3:4, и сервирала је за изједначење, када се Ана опет тргла и узвратила брејком (5:3). Када је требало да приведе сет крају на лакши начин, опет није успела већ је то учинила у наредном одузевши противници сервис (6:4).

        Коначно, у трећем је опет кренула фуриозно (4:1), али је за разлику од претходног пута успела да задржи предност, не дозволивши ривалки ниједан брејк - 3:6.

        Анина противница за улазак у финале биће Американка Варвара Лепченко, 34. играчица са WТА листе, која је победила Алу Кудравцеву са 7:5, 7:6.

        Ана и Варвара до сада су играле само једном, 2012. у Пекингу и тријумфовала је српска играчица у три сета.

        „Играле смо једном, чини ми се да сам тада спасавала меч лопте... Она игра добро, што је и потврдила овде, јер је у у првом колу победила Саманту Стосур. Неће бити лако, очекујем веома узбудљив меч“, рекла је Ана.

        Турнир у Бризбејну игра се за наградни фонд од милион долара.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари