Бриљантни Виктор избацио Надала у Шангају

ТРОИЦКИ ОДИГРАО МОЖДА И НАЈБОЉИ МЕЧ КАРИЈЕРЕ И ПРВИ ПУТ УСПЕО ДА ПОБЕДИ ШПАНСКОГ ТЕНИСЕРА

Виктор Троицки

        Српски тенисер је у 2. колу Мастерса у Шангају одиграо бриљантно против некада најбољег играча света и савладао га је са 63, 7:6(3).

        Био је ово шести дуел српског и шпанског тенисера, а Троицки је бриљантном игром стигао до прве победе. Иако Надал не игра на некадашњем нивоу, на овом мечу је био сасвим солидан, али није могао ништа против српског тенисера.

        Колико је Виктор био добар говори и податак да Надал није имао ниједну брејк лопту. Одиграо је момак са Дорћола изузетно квалитетно у пољу, а посебно је изненадио веома стабилан форхенд. Био је ово 67. меч Троицког против неког од Топ10 играча и његова осма победа.

        Све то донело му је можда и победу каријере, а сада га у трећој рунди очекује бољи из дуела Фриц - Баутиста Агут.

Ток меча:

        Троицки је већ у првом гему могао до предности, имао је две брејк прилике, али се Шпанац спасао, те у наставку поправио сервис (2:2).

        Оно што је пропустио у првом, Виктор је надокнадио у седмом гему. Сачекао је слабији сервис гем ривала и успео је да направи брејк, а онда га и потврди без проблема за 5:3.

        Играо је Троицки фантастичан тенис у тим тренуцима. Форхенд му је сјајно функционисао, а успевао је да надигра Шпанца и у дугим разменама. То му је донело нову брејк лопту у деветом гему коју је одмах форхенд винером претворио у 6:3 и 1-0 у сетовима.

        Успео је почетком другог сета да задржи висок ниво игре српски тенисер, па Надал није могао до брејка. У трећем гему Шпанац је стигао до 40:40, али је Виктор погодио неколико првих сервиса и повео је са 2:1.

        Надал је подигао у другом сету ниво игре, али Троицки му добрим сервисима и одличном игром није дозвољавао да дође до брејка. Српски тенисер је велику шансу пропустио у осмом гему при вођству од 4:3. Стигао је до 0:30 на сервис противника, имао је нешто касније и 40:40, али је Надал ипак преживео - 4:4.

        Шпанац је одмах покушао да искористи малу психолошку предност после неизвесног гема. Дошао је до 0:30 у наредном гему, али уследила је серија 'бомби' из сервиса момка са Дорћола који је стигао на гем од победе 5:4.

        Имао је Троицки у десетом гему нову велику шансу. Играо је сјајно, а после неколико одличних размена успео је да стигне до брејк и меч лопте. Имао је и сјајну прилику да форхенд дијагоналом оконча меч, али је погодио мрежу и Надал је изједначио на 5:5. Није 10. гем пореметио српског тенисера који је лако без изгубљеног поена повео са 6:5 и поново ставио притисак на Надала.

        Уследио је тај-брејк који је почео лоше по српског тенисера јер је Надал одмах направио мини-брејк. Ипак, Троицки је одмах узвратио, добио је два поена на сервис Шпанца, а онда је повео са 4:1 уз два поена на свој сервис.

        Велики поен одиграо је Троицки при вођству од 4:2, добио га је после 38 размена удараца, а онда је напокон после велике борбе успео да први пут у каријери победи Шпанца - 7:3.

        Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари