Бекер за „Гардијан“: Агаси - одличан избор

ЖАО МИ ЈЕ ЗАТО ШТО НИСУ КРЕНУЛИ САРАДЊУ ОД МОНТЕ КАРЛА ЈЕР БИ ИМАЛИ ВИШЕ ВРЕМЕНА

Новак Ђоковић и Борис Бекер

       „Није ме изненадила Новакова одлука. Био сам у контакту са њим и са његовим тимом и слажем се са тим. Мислим да је Агаси одличан избор. Они су идеалан пар. Агасијев карактер и чињеница да је укључен у рад Фондације Новака Ђоковић, мислим да је то веома важно“, рекао је Бекер за „Гардијан“.

       Српски тенисер недавно је отпустио цео стручни штаб на челу са тренером Марјаном Вајдом, а током турнира у Риму, где је поражен у финалу, и претходног у Мадриду, уз њега је био брат Марко, као и Пепе Имас, којег Бекер није желео да коментарише.

       „Дуго знам Новака. Мислим да није у реду да ја који сам био у Новаковом тиму говорим о Имасу. Срећан сам што је Андре ту. Остало је Новакова одлука.“

       Легендарни амерички тенисер Андре Агаси и српски тенисер Новак Ђоковић договорили су сарадњу пре неколико дана која ће званицно почети од Ролан Гароса.

       Освајач осам Грен слем титула, међу којима је и Ролан Гарос 1999. године, покушаће да помогне другом рекету света да одбрани титулу у Паризу, а потом да се и врати на врх ATP листе.

       „Жао ми је зато што нису кренули сарадњу од Монте Карла јер би имали више времена да се навикну један на другог. Много тога зависи од наредне седмице, али познајем Агасија. Мислим да ће они бити добитна комбинација. Желим им пуно среће и надам се да ће њихова сарадња бити успешна“, додао је Немац.

       Бекер каже да шанса коју добијете да постанете Новаков тренер није лако одбити.

       „Одлука да ли ћете приступити нечијем тиму зависи и од тога ко вас зове. Новак Ђоковић није било ко, он је један од најбољих свих времена. Био сам у сличној ситуацији прије четири године. Зове вас, желите да прихватите, да се нађете с њим и причате о тенису...“

       Најбољи српски тенисер био је на прагу да освоји титулу у Риму, али је у финалу поражен од Александра Зверева. Његов бивши тренер истиче да се у Новаковој игри поново види жеља и глад за победом.

       „Играчи имају емоције, пролазе кроз успоме и падове и на крају се враћају. Само што код Новака тај период враћања траје мало дуже. Када сте толико дуго успешни, постоје неке године које су мање добре. Не може свака да буде успешна. То кроз шта Новак пролази се зове зрелост. Бори се са собом. Оно што никада неће да се промени је чињеница да воли да се такмичи и да побеђује“.

       Упитан да ли ће Новак, који брани титулу, бити највећа препрека Рафаелу Надалу на путу ка десетом трофеју на Ролан Гаросу, Бекер је био јасан.

       „Видео сам обрисе старог Новака у Риму, нарочито у полуфиналу и финалу. Али у овом моменту дајем предност Рафи.

       Други Грен слем у сезони почиње 28. маја и траје до 11. јуна.

       Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари