Арменулић: Јелена би прихватила позив и помогла

ДУЖНОСТ СЕЛЕКТОРА ЈЕ ДА РАЗГОВАРА СА СВИМ ИГРАЧИЦАМА И ДА ПОКУША ДА ИХ УБЕДИ ДА ДОЂУ У ТИМ, ЈАСАН ЈЕ ПОТПРЕДСЕДНИК ТСС

Дејан Вранеш и Јелена Јанковић

          Оно чега су се сви плашили, се остварило. Мање од две године после финала против Чешке, наша FED куп репрезентација је пала у Евро-Афричку зону. У Букурешту је Србија поражена од Румуније и тако је испала из Светске групе. Један од људи који помно прати дешавања у „белом спорту” је Радмило Арменулић.

          - Прво морам да кажем да смо на жребу извукли најтежег противника, знало се да оне имају квалитетан састав и да су веома јаке. Упркос томе смо имали шансе да победимо. Ана је играла добро против Соране у првом мечу, али су јој ужасни услови умногоме одмогли. А Бојана је такође у трећем сету у последњем сингл мечу била близу, али нажалост није успела - каже Арменулић на почетку разговора за „Спорт”.

          Многи су коментарисали да је окршај одлучен још после првог пораза у суботу?

          - Не бих се сложио са тим, па није нормално да очекујете да прва табла слави у оба меча, мора и друга играчица да победи неког.

          Да ли је постојао неки начин да победимо?

          - Јесте, а решење је Јелена Јанковић. Апсолутно немам сумње да бисмо са њом остали у Светској групи. Неко је требало да разговара са њом и да покуша да је убеди, а можда би пристала да помогне националном тиму.

          На кога тачно мислите?

          - Говорим о селектору, његова дужност је да прича са играчицама и да покуша да их убеди да се придруже тиму.

          Али, Јанковићева је одлучила да се пензионише?

          - Јесте, али је она увек волела да игра за Србију. Много тога је учинила за нашу државу и задужила ју је. Управо због свега тога сам уверен да би прихватила позив и да би дошла да нам помогне.

          Значи ли то да треба сменити селектора?

          - Није то на мени да одлучујем, постоји стручна комисија која треба да уради анализу и да донесе одлуку о евентуалном наставку сарадње.

          Какво је ваше мишљење?

          - Сматрам да су потребне неопходне промене, визија тима постоји, али је стручни штаб тај који мора то да примети и који треба да позива играчице, а не ТСС.

          Шта ће се догодити у наредном периоду?

          - За почетак ће Дејан Вранеш поднети извештај, а онда ће комисија то да анализира и да закључи да ли после неколико узастопних пораза и испадања у Евро-Афричку зону треба продужити сарадњу. О свему томе ће се више знати у наредних недељу-две дана - закључио је Радмило Арменулић.

ПОДМЛАЂИВАЊЕ НЕОПХОДНО

          Некадашњи селектор Дејвис куп тима Радмило Арменулић је имао и савет за нашу FED куп селекцију.

          - Подмлађивање је неопходно, али костур који би требало да чине Јелена Јанковић и Ана Ивановић мора да остане. Поред њих бих звао Бојану Јовановски и Јовану Јакшић, а на ширем списку би биле Нина Стојановић и Ивана Јоровић. Уколико чекамо са увођењем млађих и пустимо Весну Долонц и Александру Крунић да играју, и оне ће да остаре, али наравно то не значи да треба и њих две у потпуности одстранити из тима - каже Арменулић.

          Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари