Ана задовољна Контићем и Новковићем

И ТЕНИСКИ НАПРЕДОВАЛА, ШТО СЕ ТИЧЕ И СЕРВИСА И АГРЕСИВНОСТИ,

ЈОШ ТО НИЈЕ НА НИВОУ КОЈИ ОЧЕКУЈЕМО, АЛИ БЛИЗУ СМО

        Ана Ивановић и Немања Контић

         Пре тачно 12 месеци Ана Ивановић је имала статус тенисерке чије време је вероватно прошло.

         Две године рада са енглеским тренером Најџелом Сирсом нису је помериле нимало напред, ни у игри, ни на ранг листи, ни у резултатима. Баш као ни сарадња са претходних неколико стручњака.

         Вест да је ангажовала Немању Контића за тренера у првом тренутку никога није убедила да ће се нешто променити.

         Мало познат у тениским круговима, пре свега због чињенице да никада није ни радио у врхунском тенису, сигурно је његов ангажман код многих изазвао подизање обрва у знак чуђења али оно што се догодило мало ко је очекивао.

         За годину дана рада са њим и кондиционим тренером Златком Новковићем, Ана се буквално трансформисала.

         Не само да све боље игра, не само овде, него целе године, него поново улива поверење да је њена каријера опет пред узлетом.

         - Ана је доказала првенствено себи да може да игра на свим подлогама, на бетону, на шљаци, а сада и на трави - објашњава Контић шта се то све променило у игри његове пуленке.

         Ана никада не крије колико је задовољна радом са вама и Новковићем. Које су то новине које сте ви и Златко унели у њену игру?

         - Вероватно смо пробудили доста емоција и мотивације за тенисом, јер смо  млади и на истом смо нивоу. При томе, да не будем лажно скроман, мислим и да је тениски напредовала, што се тиче и сервиса и агресивности. Не расипа више поене као раније. Сигурно је тај детаљ проузроковао њену бољу игру, али и фитнес. Златко ради са њом јако добре ствари, чим, не дај Боже, нема ни повреда, а све боље се и креће. Још то није на оном нивоу на коме очекујемо, али близу смо.

         Спортски журнал
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари