Ана Ивановић: Желим прво место на WTA листи!

СВЕСНА САМ ДА ТО НИЈЕ НЕШТО ШТО МОЖЕ ДА СЕ ДОГОДИ ПРЕКО НОЋИ,

ЈЕР ЈЕ ПОТРЕБНО МНОГО РАДА - КАЖЕ СРПКИЊА

Марија Шарапова и Ана Ивановић

        Уживала је публика у Колумбији, Богота је видела спектакл као ниједан пре, када је у питању „бели спорт”. Две некада прве тенисерке света и освајачице грен слем такмичења одиграле су касно синоћ, односно рано јутрос по нашем времену егзибициони меч у препуној дворани „Ел Кампин”. Резултат је био у другом плану, превасходни задатак је био промоција тениса у овом делу Јужне Америке.

        За два дана колико су биле у Боготи Српкиња и Рускиња су урадиле много тога, имале су конференцију за медије, посетиле су председника државе Хуана Мануела Сантоса, биле су на приватној вечери са спонзорима меча, као и посетиле тениску клинику за аматере, односно децу у склопу хуманитарне акције.

        - Веома сам срећна што сам први пут у Колумбији. Свиђа ми се много, људи су љубазни, а храна је феноменална. Надам се да су сви уживали у мечу против Марије Шарапове и да смо направиле спектакл. Необично ми је било играти и тренирати на овакој висини преко 2.500 метара. Надам се да су деца и људи у Боготи уживала и срећни изашла са овог догађаја - рекла је српска тенисерка Ана Ивановић за тамошње медије.

        Поновила је наша девојка још једном шта јој је главни задатак у наредној сезони.

        - Мој циљ је прво место на WTA листи и због тога се бавим тенисом. Свесна сам да то није нешто што може да се догоди преко ноћи, јер је потребно доста рада. Ипак, та жеља за првим местом ми даје додатну инспирацију и увек сам фокусирана да одиграм најбоље што могу.

        Ивановићева је истакла и да на WTA тур долази једна талентована генерација у којој посебно место заузима и још једна Српкиња Јована Јакшић

        - Постоји толико много младих тенисерки, које долазе и мислим да је то одлично. Неке девојке већ сада играју на врхунском нивоу. Међу њима је и Јована Јакшић из Србије. Она је веома добра тенисерка и сигурна сам да ћемо видети доста од ње у будућности. И не само од Јоване већ и остале девојке 1993. и 1994. годиште играју добро, неустрашиве су и већ сада са 26. година се по мало осећам као ветеран.

        Колумбијски медији су ипак подсетили Ану да је на „почетку” каријере, гледајући Кимико Дате Крум.

        - Мислим да је невероватно то што ради Кимико Дате Крум. Јапанка са 42. године и даље игра заиста добар тенис. Искрено, волим ову игру и бићу ту све док имам осећај да могу да испуним зацртане циљеве. Међутим, имам и друге приоритете у свом животу. Желим да имам породицу једног дана, волим децу и нећу да будем „стара мајка”- закључила је Ана Ивановић.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари