Ана: Било би лепо да се реванширам Женг за 2008.

„МИСЛИМ ДА МОГУ ДА ОДИГРАМ НА НИВОУ НА КОЈЕМ САМ ОДИГРАЛА У БИРМИНГЕМУ, ОНДА ЋЕ СВЕ БИТИ У РЕДУ…“

         Ана Ивановић

        После победе над Франческом Скјавоне, Ана Ивановић је изјавила да очекује другачији меч против Ђије Женг из Кине у другој рунди.

        Ивановићева је до сада четири пута играла са Кинескињом, тренутно 66. тенисерком света, и резултат је 2-2, мада се нису састале још од Us Open-а 2010. године. Женг има 30 година и у каријери је освојила четири титуле.

        „Свако коло ми је тешко, у неку руку је то можда и добро јер знам да ћу у сваки меч ући максимално концентрисана. Нема лаких противница. Очекујем тежак меч са Женг, било би лепо да јој се реванширам за пораз на трави, баш овде 2008. године. Она је доста ниска, воли да удара равно, очекујем другачији меч у односу на овај са Скјавоне. Опоравићу се и спремићу се за тај дуел“, каже Ана.

        Ивановићева је Скјавоне савладала са 7:6, 6:4 у врло неизвесном окршају.

        „Мислим да је био квалитетан меч, што није увек случај у првом колу. Она је доста незгодна играчица, обично је боља на шљаци, али сада је играла невероватно, није грешила. Била је агресивна, добро је сервирала и изненадило ме је што је цео меч одиграла у истом ритму. Мислим да је кључно било освајање првог сета, преокрет у тај брејку“, рекла је Ивановићева.

        Српска тенисерка недавно је освојила титулу у Бирмингему, прву на трави у каријери.

        „Трава није моја омиљена подлога и не желим да размишљам превише унапред, већ да идем дан по дан. Не желим да се оптерећујем другим резултатима, гледам само свој пут. Мислим да могу да одиграм на нивоу на којем сам одиграла у Бирмингему, онда ће све бити у реду“, закључила је Ана.

        Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари