Агаси: Шокиран сам колико Новак брзо учи

НАС ДВОЈИЦА СМО САДА У ФАЗИ ДА СВАКОГА ДАНА УЧИМО ДОСТА ЈЕДАН ОД ДРУГОГ И НА ТЕРЕНУ И ВАН ЊЕГА

  • Американац открио да су га жена и син наговорили да тренира Ђоковића у Паризу: Још нисмо потписали уговор, видећемо колико сам му потребан

        КАДА је Енди Мареј контактирао са Агасијем, тенисер у пензији му је поручио: „Немам времена“. Слично је размишљао и када је добио позив од Ђоковића. Ипак, легендарни Американац није могао да каже не српском асу. Поготово после речи свог сина:

        - Тата, па ти волиш Новака, иди у Париз да га тренираш!

        Андре је за „Јуроспорт“ открио како је дошло до сарадње са другим рекетом планете и зашто још није прецизирано колико ће она трајати.

        - Још нисмо потписали никакав уговор, видећемо колико ћу му бити потребан и како ћемо наставити даљу сарадњу. Али, када сам размишљао да ли да прихватим његов позив, супруга Штефи и син су ми рекли да морам то да учиним - кроз осмех је Агаси причао Барбари Шет и Борису Бекеру за „Јуроспорт“.

        Освајач осам гренд слемова свакако је планирао да дође у Париз због обавеза које са Штефи Граф има према спонзорима, а одлука да напусти Ролан Гарос на крају ове недеље због „раније уговореног породичног путовања“ је многима била неозбиљна. Ипак, то је једини договор који су Андре и Ноле направили.

        - Нас двојица смо сада у фази да свакога дана учимо доста један од другог и на терену и ван њега - поновио је Американац мантру нашег играча.

        Први контакт остварен је још током турнира у Монте Карлу, пре него што је Новак распустио цео стручни штаб.

        - Доста смо разговарали у то време, а после смо наставили да се чујемо. Он је изузетно интересантна и инспиративна особа, шокиран сам колико тај момак брзо учи. Одмах сам видео да има висок IQ, да је изузетно емотиван. Напунио је 30 година, а тело му је у одличном стању, као да има 25.

        По силним похвалама делује да се Агасију допала нова улога, али је и даље велико питање колико ће моћи да путује са пуленом.

        - Бити тренер не значи само да кажете некоме суве информације, већ да видите да вам неко ко стоји прекопута вас верује. А ја сам у очима Новаковим видео да верује. Инспирисан сам да му помогнем јер знам да може да буде најбољи. Ја сам веома детаљна особа. Јасно му дајем директиве на које ствари треба тачно да обрати пажњу. Фокусиран сам на стратегију, а Новак је сличан мени. Увек му скренем пажњу на једну или две ствари на које треба да буде концентрисан током меча.

САНТОРО: ТО НЕЋЕ ПОТРАЈАТИ

        Многи су скептични око сарадње Агасија и Ђоковића, пре свега због тога што је Американац више пута истицао да га не занима тренерска каријера.

        - Бићу изненађен ако то потраје до Ју-Ес опена - сматра бивши француски тенисер Фабрис Санторо. - Андре воли тенис, али то није његов живот. Има породицу, фондацију, не би био срећан да много времена проводи на Туру. Новак има још само Имаза, а нисам сигуран да му он помаже. На терену сигурно не.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари