Агаси: Новак има 90% шансе да опет буде №1

ЊЕГОВА ПОВРЕДА ЛАКТА МОЖЕ ПОТПУНО ДА СЕ ЗАЛЕЧИ, СВЕ ДОК ДОЗВОЛИ СЕБИ ДОВОЉНО ВРЕМЕНА

Андре Агаси и Новак Ђоковић

        Американац Андре Агаси, тренер Новака Ђоковића, сматра да Србин има 90 одсто шансе да се врати на прво место ATP листе у новој сезони.

        „Новак има 90 одсто шансе да поново буде најбољи. То може да уради и без мене. Ипак, знам да хоће да учи ствари другачије. Ако промени 10 процената неких ствари могу да га учине бољим“, рекао је Агаси за швајцарски лист Ле Мартин.

        Ђоковић је пре неколико недеља најавио да би у Мелбурну требало да се врати након вишемесечне паузе због повреде, али то још увек није дефинитивно.

        - Бићу с њим у Аустралији ако уђе спреман и наступ не буде ризичан. Срећом, његова повреда лакта може потпуно да се залечи, све док дозволи себи довољно времена за опоравак и терапије. То је тежак пут па свакодневно разговарамо. То су важне одлуке које заједно доносимо“, рекао је Агаси.

        Агаси се прошлог лета неочекивано нашао у улози тренера након што је дуго био ван тениса.

        - Све видим из друге перспективе, укључујући и сам тенис. Видим кроз шта играчи пролазе свког дана. Када сам ја играо, нисам осећао притисак, само стрес, огроман стрес. Трудиш се да све функционише савршено како би могао да будеш концентрисан, а због толиког фокуса не осећаш притисак. Крећеш се, пратиш лоптицу, радиш свој посао. Нема притиска. Сада је обрнуто када саветујеш некога ко верује у тебе и чији живот на неки начин усмераваш да би био бољи“, каже Агаси.

        Ђоковић би, као што је то био случај ове године, поред Агасија морао да ангажује још једног тренера како би константно био са њим на путовањима јер легендарни Американац то није у стању због великих приватних обавеза.

        Агаси се дотакао и теме око најбољег тенисера свих времена, истакавши да за тако нешто не може да се прогласи Роџер Федерер, алудирајући на много слабији међусобни скор у односу на Рафаела Надала 23:15, али и од Ђоковића 23:22.

        „Тенисер који је изгубио толико пута од свог ривала не може се сматрати најбољим икада. Мој избор је произвољан, све се своди на „шта ако“ и велику дебату“, поручио је Агаси.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари