Ана о тренерском позиву: Не, није то за мене

ВОЛИМ ТЕНИС, ИМАМ МНОГО ПРИЈАТЕЉА У ТЕНИСУ, АЛИ НЕ ВИДИМ СЕБЕ КАО ТРЕНЕРА...

Са једним од својих тренера - Дејаном Петровићем

        Ана Ивановић нема намеру да остане у тенису као тренер, након што је окончала играчку каријеру.

        „Не, није то за мене. Наравно, ако нека млада тенисерка буде тражила савет или да јој будем ментор, радо ћу то прихватити. Али не видим себе као тренера. Волим тенис, имам много пријатеља у тенису, можете ме очекивати на Грен слемовима, али као посматрача“, рекла је Ивановићева за енглески Тајмс.

        Прва српкиња која је освојила Грен стигла до првог места на WТА листи оставила је рекет у 29 години.

        „Не жалим што сам тако рано завршила каријеру. Одлуку нисам донела преко ноћи. Није била лака, али сам спремна за будућност. Тенис ми је донео много, срећна сам што сам остварила доста тога, посебно јер долазим из земље која нема велику историју ове игре“, рекла је Ивановићева.

        Њену игру одликовао је агресиван стил, па многи сматрају да је могла да продужи каријеру да је био другачији.

        „Можда би, можда да сам раније почела да радим са физиотерапеутима и водим рачуна о телу. Тешко је на тако високом нивоу, где се константно игра, мењају подлоге, много путује. Све то утиче на тело. Напорно сам радила и ван терена, али сам на крају схватила да то није довољно. Моје тело није било спремно“, рекла је Ивановићева.

        Ана тренутно живи са супругом Бастијаном Швајнштајгером, везним играчем Манчестер Јунајтеда, у селу Хејл у Чеширу, близу Ливерпула.

        Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари