Билдерберг група је разбила Југославију, редимензионирала и ослабила Србију

СВЕТСКИ КАПИТАЛИЗАМ СЛАБИ ДРЖАВЕ КОЈЕ СУ ВЕЋ НА КЛИМАВИМ НОГАМА, А ДА СЕ ЈОШ ВИШЕ ЈАЧА СНАЖНЕ

  • Сви кључни људи који су одлучивали о југословенском простору били су повезани с Билдербершком групом, почев од лорда Карингтона, Ричарда Холбрука, Мадлен Олбрајт преко Хавијера Солане и Бернара Кушнера до Олија Рена. Дезинтеграција је била повезана с интересима Сједињених Држава и интересима великог капитала с европске стране, посебно немачког

         ИТАЛИЈАНСКИ социолог Доменико Моро аутор је књиге „Клуб Билдерберг: Људи који командују светом”, објављене недавно у Италији, у ексклузивном интервјуу за Недељник објаснио је, између осталог, улогу Билдерберга у разбијању Југославије, однос према Србији и зашто ниједан Србин, у догледно време, неће моћи да се похвали да је постао члан или макар добио позивницу да одседне у неком луксузном хотелу изабраном за годишњи састанак Билдербершке групе.

         Да ли је могуће да неки Србин стигне тако високо у некој мултинационалној компанији или банци или да има политички профил са специфичном тежином светских размјера?

         Одговор је, евидентно, не. Самим тим, тешко је да замислимо да један Србин буде део комитета или да буде позван на састанак Билдербершке групе.

         „Једноставно, у Билдерберг се улази по кооптацији; персона која добије позив мора да има реалну могућност да утиче на светске токове да би била примљена или позвана. Таквих Срба, чини ми се, нема на видику”, каже Моро.

         Он наводи да би интеграција Србије у ЕУ значила и интеграцију њене економије и капитала не само са Унијом већ и са Сједињеним Државама, и да је чињеница да се 75 одсто укупне трговине између САД и ЕУ обавља преко компанија чији власници и менаџери седе у Билдербершкој групи или су повезани с њом.

         „Сви кључни људи који су одлучивали о југословенском простору били су повезани с Билдербершком групом, почев од лорда Карингтона, Ричарда Холбрука, Мадлен Олбрајт преко Хавијера Солане и Бернара Кушнера до Олија Рена. Дезинтеграција ваше бивше државе била је повезана с интересима Сједињених Држава и интересима великог капитала с европске стране, посебно немачког. Распад Југославије је дозволио много лакши и бржи процес инкорпорације у монетарно-економски простор којим је доминирала немачка марка. Билдербершка група је, нема сумње, дала подршку у дезинтеграцији Југославије у смислу да је активно учествовала у стварању линија водиља политике Сједињених Држава и чланица ЕУ према бившој Југославији и државама које су из ње настале, а затим и у имплементацији економских политика”, сматра Моро.

         Он, ипак, одбацује наводе дежурних теоретичара завере, да је Билдерберг антисрпски настројен.

         „Идеја водиља светског капитализма у овом моменту је да се још више ослабе државе које су већ на климавим ногама, а да се још више ојачају оне које су већ снажне. То се видело и у случају Србије која је редимензионирана и ослабљена у последње две деценије. Али ту нема ничег, како бих рекао, национално острашћеног зато што су Срби такви какви су, већ је једноставно израз хладних интереса. Можда звучи окрутно, али тако је”, оцијенио је италијански социолог.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари