Партизан ће играти у Европи наредне сезоне!

ПАРТИЗАН И ОРГАНИ UEFA НАПРАВИЛИ СПОРАЗУМНИ ДОГОВОР О ПОНИШТЕЊУ ЗАБРАНЕ

        На сајту UEFA, односно Суда за спортску арбитражу, потврђено да ће Партизан моћи да игра утакмице у европским такмичењима наредне сезоне.

        Суд за Спортску арбитражу у Лозани (CAS) званично је потврдио да ће Партизан играти наредне сезоне у европским такмичењима.

        Суд је, заправо, констатовао да су Партизан и органи Европске фудбалске уније (UEFA) направили споразумни договор о поништењу једногодишње забране играња у Европи.

        А том казном запрећено је Партизану због „кршења финансијског фер-плеја“. Крајем прошле године, инспекција UEFA била је у Партизану, „прочешљала“ документа, па је потом послата одлука о једногодишњој суспензији на годину дана.

        Партизан се одмах жалио на ту одлуку и на време је послао дисциплинском органу UEFA.

        С обзиром на то да су се две стране у међувремену поравнале, Суд (CAS) је то констатовао и прихватио.

        „ФК Партизан је, у међувремену, приложио, нове доказе суду који показују да клуб јесте направио договор са властима у Србији у вези са репрограмом пореског дуга“, наводи се у одлуци CAS-а, уз реченицу да ће Партизану, с обзиром на то да је задовољио потребне услове, бити омогућено да игра у неком од европских такмичења наредне сезоне.

Вулетић о структури дуга

        Потпредседник Партизана Владимир Вулетић је више пута причао о структури дуга клуба. Рекао је да је Партизан од децембра 2014. године до данас исплатио чак 6,8 милиона евра бившим играчима, тренерима, од којих многи нису били благонаклони према клубу.

        На опаске многих да је готово невероватно да је клуб због 370.000 евра дуга (према клубовима) довео себе у ову ситуацију, а да је кроз Партизан протеклих година „прошло“ на десетине милиона евра, Вулетић је одговорио:

        „Партизан није клуб који би, насупрот било каквим тенденциозним оптужбама којих смо се наслушали, дозволио себи да због 400.000 евра остане без евролиценце. Било је питање како је могуће да клуб, у који је ушло толико новца, нема тих 400.000 евра. Али, сад ћу рећи податак: од 31. децембра 2014. године до данашњег дана Партизан је разним повериоцима, од којих су неки и наши фудбалери, наши бивши и тренери, наши уважени спортски радници, исплатио чак 6.800.000 евра потраживања. То је изузетно велика цифра“.

Драган Ђурић, Андрија Живковић... „убили“ Партизан

        „Само у мају 2016. године при претпоследњем мониторингу контролних органа UEFA, Партизан је платио 810.000 евра тројици играча, који су стали на становиште да Партизану треба забранити учешће у Европи ако их не исплати до последњег евра. Партизан је, упркос свему томе, дугове сервисирао (плаћао). Постоји препорука главног истражитеља UEFA да до 31. јануара исплати дугове и добије евро-лиценцу, што је иначе пракса која се, готово без преседана, спроводи. Зашто се то сада није догодило, није питање за мене“.

        Партизан је, подсетио је Вулетић, већ три пута у блиској прошлости био суочен са овим проблем. Сва три пута (2008, 2001. и 2013. године) када је на власти у Партизану био Драган Ђурић.

        „Те 2013. године, Партизан је, уз финансијску казну добио и условну казну избацивања из евро-такмичења на годину дана. Управа којој припадам дошла је у Партизан 24. октобра 2016. године, а део у децембру 2014. године. Дакле, наследили смо и ове пресуде и ове потенцијалне казне, а све три су се догодиле у време Драгана Ђурића“, нагласио је потпредседник Партизана.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари