Николић смењен са места тренера Партизана

МИЛОШ ВАЗУРА ЈЕ ПОТВРДИО ДА ЈЕ НОВИ ТРЕНЕР ЦРНО-БЕЛИХ ЗОРАН МИЛИНКОВИЋ И ДА ЋЕ СЕ ЊЕГОВА ПРОМОЦИЈА ОДРЖАТИ У ЧЕТВРТАК

Марко Николић

        Члан Управног одбора Партизана Миломир Глигоријевић потврдио је да је Марко Николић смењен са места тренера.

        За останак Николића гласали су Драган Бјелогрлић и Ненад Јанковић, док је против било десет чланова.

         „Било је тешко. Дискусија је трајала више од два и по сата, али на крају смо морали да донесемо непријатну и тешку одлуку, која је, надамо се, у интересу Партизана. Великом већином гласова чланова УО донета је одлука да се захвалимо Марку Николићу“, рекао је Глигоријевић.

        Генерални директор Партизана Милош Вазура потврдио је да је нови тренер црно-белих Зоран Милинковић и да ће се његова промоција одржати у четвртак.

         „Донели смо одлуку да Марко Николић нема поверење клуба, једногласно смо изабрали да нови тренер буде Милинковић, у среду ће бити конференција за медије на којој ће бити представљен“, рекао је Вазура.

        Коментар на Николићеву смену новинарима на стадиону Партизана дао је и председник Спортског друштва Партизан Душко Вујошевић.

         „Ови људи воле клуб и имају право да донесе одлуке, али и потпуну одговорност. Нисам за то да озбиљан клуб мења тренера током такмичења, а Николићу је вероватно било тешко да ради због опструкција унутар клуба“, рекао је Вујошевић.

        С друге стране, Глигоријевић је додао да је Николић већ обавештен о смени, као и да је главни разлог смене изостанак резултата.

         „Поздравили смо се са њим и захвалили на досадашњем раду. Био је то коректан и пријатељски растанак. Главни разлог је немање спортског резултата, односно губитак четири бода, посебно у серији утакмица од којих је већина била на нашем терену“, рекао је Глигоријевић.

        Он је истакао и да је став УО да је Николић „врло перспективан“ тренер, али да је „у овом тренутку пољуљано поверење у будућност његовог рада и резултата који се у Партизану очекују“.

        Глигоријевић је рекао да су почели преговори око наследника и потврдио писање медија, а Б92 сазнаје да је нови тренер црно-белих Зоран Милинковић.

         „Знате да је сужен круг људи и од овог тренутка почињу разговори са тренерима који се у штампи већ помињу. Милинковић и Друловић су слободни на тржишту и не можемо мимо тога. Жеље су једно, а могућности друго“, рекао је Глигоријевић.

         Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари