Николић пред Ниш: Очекујем прави дерби

ШЕФ СТРУЧНОГ ШТАБА ПАРТИЗАНА УБЕЂЕН ДА ЋЕ ПАРТИЗАН НА „ЧАИРУ“ САМО НА ПАПИРУ БИТИ ГОСТ

        А, сада Ниш!

        У Партизану, као и у читавој фудбалској Србији, два кола пре краја Суперлиге влада ванредно стање. Нажалост, много више пажње посвећено је неким темама које немају много везе с фудбалом. „Мртва“ трка Партизана и Црвене звезде „зачињена“ је свим и свачим, а о фудбалским квалитетима, који свакако постоје с обе стране Топчидерског брда, готово да није ни било речи.

        Судије Грујић и Широки постадоше битнији „играчи“ од Леонарда и Ђурђевића...

        Тренер „парног ваљка“ Марко Николић желео је да причу пред гостовање његовог клуба Радничком врати у фудбалске оквире, колико је то било могуће. Ни он сам не зна да ли ће у среду седети на чаирској клупи за гостујући тима, јер званично обавештење о суспензији из Фудбалског савеза Србије није добио.

        „Налазимо се у изванредној серији, а она нас, врло је важно напоменути, још увек није довела нигде. Ниједан трофеј није освојен. Највеће заслуге иду на рачун играча, момци су навикли да играју под притиском, тако живе и раде већ десет месеци. Показали су квалитет и стабилност, имам велико поверење у њих. Верујем да ће заиста дати прави максимум сваког тренутка за дрес који носе. То је нешто што највише импонује мени као тренеру, стручном штабу и навијачима“, почео је Николић.

        Шеф стручног штаба лидера Суперлиге убеђен је да ће Партизан у среду на „Чаиру“ само на папиру бити гост и да ће на трибинама стадиона Радничког навијачи црно-белих направити атмосферу за памћење.

        „Идемо у госте, али морам рећи условно, Радничком из Ниша, јер очекујем атмосферу за памћење од навијача Партизана и да ће нам бити угодно и пријатно. На југу Србије имамо пуно навијача, али видим каква је атмосфера и на северу земље, затим у Београду...“

        Раднички ће преко Партизана и Црвене звезде тражити пут до Европе.

        „Раднички је квалитетна екипа, много искусних играча, екипа која уме да буде непријатна, али за коју смо налазили решење. Видим да су јако мотивисани и да желе победу, што је одлично за фудбал, али нико не може више да жели победу од Партизана. Очекујем прави дерби, пре свега због амбиција обе екипе. Знам да ће бити пун стадион, али и очекујем да сви актери утакмице буду свесни одговорности. Да у центру пажње буду само фудбалери, а не неко ко то не би требало да буде“, упозорава тренер „парног ваљка“.

        Партизану би у Нишу, уз победу против Младости из Лучана у последњем колу, и бод био довољан за освајање титуле. Међутим у навијаче клуба из Хумске, због свих ванфудбалских прича које прате дерби 36. кола, увукла се бојазан.

        „Партизан не зна да игра на нерешено, поготово не у Србији. Ми као клуб не можемо да калкулишемо на тај начин, а у прилог томе говори и величанствена серија. Ако смо десет месеци могли под притиском да функционишемо, можемо и наредних пет дана. Фудбалски разлози за бојазан не могу да буду. Они постоје с разлогом. Понављам биће ,11 на 11’ на терену, а сви остали су под великом лупом јавности. Бојазан због свега осталог је оправдана. Очекујем да ви из медија испратите сваки детаљ око утакмице, око анализе...“, истакао је Николић.

        Партизан поново није био претерано ефикасан на последњим утакмицама, али је успео да постигне довољно голова да би уписао победу.

        „Не забрињава ме то што не користимо шансе. Добро је да Партизан ствара прилике. Ми да немамо квалитет игре не бисмо данас о овоме причали. Важније од свега тога је што ми ривалу дозволимо две-три ситуације, а не шансе. Ако тако буде до краја, нема разлога за бригу. С друге стране, ако противник да гол, ми ћемо морати један више, што смо већ радили.“

        Бојан Остојић је суспендован, Евертон још увек ровит. Николић зна решење за штопера у тандему са Николом Миленковићем, али оставља дилему за јавност.

        „Лазар Ћирковић или Марко Јевтовић. Одлучио сам, али вам као по обичају нећу рећи. Мале су шансе да Евертон почне утакмицу, има велику жељу, али видећемо.“

        На противничкој страни, али с обавезама стриктно везаним за половину Партизана биће некадашњи пулен Марка Николића и играч Партизана Немања Којић.

        „Немања је играч кога знам од малих ногу и који је дао један од најдражих мојих голова. Много ценим његове играчке и људске квалитете. Њему и породици желим све најбоље и није га лако сачувати на терену, а ми смо спремили тактику како да га сачувамо“, подвукао је Марко Николић.

        Утакмица између Радничког и Партизана игра се у Нишу од 19 часова.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари